Αρχική Τεχνολογία Tablet και φορητός υπολογιστής ίσον μία συσκευή!

Tablet και φορητός υπολογιστής ίσον μία συσκευή!

0
Διαφήμιση

Το δημιούργησαν για επιχειρηματίες, αλλά σίγουρα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών tablet και laptop. Ο λόγος για το νέοUltrabook, Portégé Z10t της Toshiba, το οποίο, με αποσπώμενη οθόνη, μετατρέπεται ανά πάσα στιγμή σε tablet. Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να περιηγείται στο διαδίκτυο και τις αγαπημένες του εφαρμογές μέσω της 11.6” Full HD οθόνης αφής, ενώ όταν χρειάζεται να πληκτρολογήσει ένα επαγγελματικό έγγραφο, ένα e-mail  ή να κάνει οποιαδήποτε χρήση των Windows 8 Pro, αυτομάτως συνδέει την οθόνη πάλι στη συσκευή και συνεχίζει την εργασία του.

 

Ανάμεσα στα διάφορα ελκυστικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες του, είναι αδιάβροχο, πράγμα που σημαίνει επί της ουσίας, πως σε περίπτωση πτώσης υγρών (<30mL), δίνει στο χρήστη τρία λεπτά, προκειμένου να αποθηκεύσει τα αρχεία του πριν τερματίσει, ώστε να μη χάσει την εργασία του. Ακόμα, θεωρείται ότι θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τον επαγγελματία χρήστη, λόγω των πολλαπλών χαρακτηριστικών ασφάλειας και διαχείρισης αρχείων, όπως η λειτουργία αντικλεπτικής προστασίας Intel® που μειώνει το ρίσκο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, η λειτουργία TrustedPlatformModule (TPM) που προστατεύει σημαντικά αρχεία τοπικά αποθηκευμένα και η τεχνολογίαIntel® vPro, ένα ενσωματωμένο σύστημα ασφάλειας, προσαρμοσμένο στη χρήση του υπολογιστή και στις συναφείς ημερήσιες απειλές, το οποίο παράλληλα δίνει και τη δυνατότητα ασύρματης παρακολούθησης, διατήρησης, αναβάθμισης και επισκευής της συσκευής.

Πάντως, εντύπωση μας έκανε για την αναγνώριση γραφικού χαρακτήρα που μέσω της οθόνης αφής, αργότερα μπορεί να μετατρέψει σε ψηφιακά επεξεργάσιμο αρχείο, το ψηφιακό του πληκτρολόγιο, εκτός του φορητού, αλλά και ο προγραμματισμός της ορθής χρήση ενέργειας που σέβεται το χρήστη και το περιβάλλον, μέσω του EcoUtility.

Το πρωτότυπο αυτό Ultrabook, αναμένεται διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από το δεύτερο εξάμηνο του έτους για όλη την Ευρώπη και παραμένει άγνωστο αν θα είναι και προσιτό, καθώς η τιμή πώλησης δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι τα Ultrabook, αποτελούν παιδί της γνωστής εταιρείας επεξεργαστών για υπολογιστές, Intel, η οποία όπως ανακοίνωσε το 2012, είχε ως στόχο τη δημιουργία φορητών υπολογιστών που ναι μεν να είναι ιδιαίτερα μικροί σε μέγεθος και βάρος, αλλά να παρουσιάζουν υψηλές επιδόσεις επεξεργαστών, συνοδευόμενες από μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και οθόνη αφής, όπως τα  tablet. Στην προκειμένη περίπωση ο συνδυασμός των επεξεργαστών της και της ευρηματικότητας της Toshiba, δημιούργησαν μια νέα πολλά υποσχόμενη εμπειρία χρήσης του ψηφιακού περιβάλλοντος που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Διαφήμιση