Αρχική Ειδήσεις Συνταγές ομορφιάς με ελληνικό καφέ

Συνταγές ομορφιάς με ελληνικό καφέ

0
Διαφήμιση

Οι φανατικοί του ελληνικού καφέ σίγουρα θα αποκτήσουν ακόμα ένα λόγο για να χαρούν με την επιλογή τους. Η δράση της καφεΐνης εκτός από απαραίτητη για την προσωπική μας τόνωση αποδεικνύεται «πολύτιμη» για την αποτοξίνωση της επιδερμίδας αλλά και την… εξαφάνιση της κυτταρίτιδας.

Ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, ενώ τρέφει και αναζωογονεί την επιδερμίδα μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποκτήσουμε κάποιες απλές συνήθειες περιποίησης.

Πρόσωπο

Φτιάξτε μια μάσκα προσώπου με ελληνικό καφέ και μέλι. Αναμίξτε σε ένα φλιτζάνι ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού ελληνικό καφέ.

Απλώστε στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφήστε τη για 15 λεπτά. Ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό.

Σώμα

Με δυο πολύ απλά υλικά μπορείτε να έχετε άμεσα ένα αποτελεσματικό scrub κατά της κυτταρίτιδας.

Θα χρειαστείτε:

1/2 φλ. κατακάθια ελληνικού καφέ
1 κ. σούπας λάδι

Μόλις ανακατέψετε τα υλικά και γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, απλώστε το στα σημεία που έχετε πρόβλημα και τυλίξτε τα με διαφανή μεμβράνη.

Αφήστε το 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια απλώστε μια ενυδατική κρέμα με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μασάζ στην προβληματική περιοχή με ένα σκληρό σφουγγάρι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα και με στιγμιαίο καφέ. Ειδικότερα θα χρειαστείτε:

2 φλυτζ. στιγμιαίος καφές

1/2 φλυτζ. αλάτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ. Βάλε το μείγμα σε ένα βαζάκι. Άπλωσε το scrub σε βρεγμένη επιδερμίδα και κάνε μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε με νερό.

Μαλλιά

Μια ακόμα… περιοχή δράσης του καφέ είναι τα μαλλιά. Αν θέλετε λάμψη τότε μια ενδιαφέρουσα σπιτική συνταγή ομορφιάς είναι η εξής:

Ετοιμάστε έναν δυνατό καφέ και αφήστε τον να κρυώσει. Μην τον πιείτε αλλά ρίξτε τον στα μαλλιά σας και αφήστε τον για 20 λεπτά. Μετά ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Διαφήμιση