Αρχική Ειδήσεις Αίγινα: η όμορφη του Σαρωνικού

Αίγινα: η όμορφη του Σαρωνικού

0
Διαφήμιση

Στο ένα χέρι κρατάς τη βαλίτσα και στο άλλο τον καφέ. Βρίσκεσαι στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε8 και περιμένεις το καράβι για Αίγινα. Επιβιβάζεσαι και ανεβαίνεις στο κατάστρωμα. Μέχρι να πιεις τον καφέ σου, να πεις δυο κουβέντες με την παρέα σου και να ρίξεις λίγο ψωμί στους γλάρους που σε ακολουθούν σε όλο το ταξίδι, έφτασες στο λιμάνι! Η διαδρομή κρατάει 1:15’ ενώ αν επιλέξεις ιπτάμενο δελφίνι, 35’. Μετά;

Γράφει η Σταυρούλα Βέρδα

Ιστορία:

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Αίγινα ήταν η ομορφότερη από τις 20 κόρες του ποταμού Ασωπού. Ο Δίας την ερωτεύτηκε και μεταμορφωμένος σε αετό την άρπαξε και την μετέφερε σε ένα ακατοίκητο νησί, την Οινώνη, καταμεσής του Σαρωνικού Κόλπου. Καρπός του έρωτα τους ήταν ο Αιακός, που έγινε ο πρώτος και τελευταίος βασιλιάς του νησιού, που πήρε το όνομα της μητέρας του, Αίγινα.

Παραλίες:

Αγία Μαρίνα – η παραλία της Αγίας Μαρίνας είναι μια από τις πιο συχνές επιλογές των τουριστών. Είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού και βρίσκεται στο ομώνυμο χωρίο. Καλύπτεται από χρυσαφένια άμμο και τα νερά της είναι πεντακάθαρα.

Λουτρά – βρίσκεται στη Σουβάλα και πρόκειται για μια ακόμη οργανωμένη, αμμουδερή παραλία. Μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ από το beach bar ή να παίξετε ρακέτες στον ανοιχτό χώρο που έχει λίγο πιο πίσω. Όπως και να έχει, στην παραλία αυτή θα χαλαρώσετε πολύ.

Αιγινήτισσα – βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού (7,5 χλμ από την Αίγινα), ανάμεσα σε δέντρα και φυτά που φθάνουν μέχρι και την αμμουδιά. Εξίσου καθαρή, προσφέρει ειδικό χώρο για ρακέτες και beach bar.
Tip: μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε μοχίτο φιστίκι!

Αξιοθέατα:

Μονή Αγίου Νεκταρίου – βρίσκεται στο δρόμο για την Αγία Μαρίνα και απέχει 6 χλμ περίπου από την Αίγινα. Χτίστηκε γύρω στο 1904-1910 από τον επίσκοπο Πενταπόλεως, Νεκτάριο. Ο Νεκτάριος έζησε στο μοναστήρι και πέθανε σε αυτό το 1920. Το 1961 ανακηρύχτηκε Άγιος.

Ναός της Αφαίας – δεσπόζει στην κορυφή πευκόφυτου λόφου στο βορειοανατολικό μέρος της Αίγινας. Είναι το σπουδαιότερο μνημείο που σώζεται από το ιερό, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη θεότητα Αφαία και φαίνεται ότι είχε ιδρυθεί σε χώρο όπου υπήρχε λατρευτική δραστηριότητα ήδη από τη μυκηναϊκή εποχή. Ο ναός είναι δωρικός περίπτερος, με κιονοστοιχία 12 κιόνων στις μακρές και 6 στις στενές πλευρές. Οι κίονες είναι μονολιθικοί με 20 ραβδώσεις, εκτός από τρεις της βόρειας πλευράς, που αποτελούνται από σπονδύλους.

Φαγητό και διασκέδαση:

Δοκιμάστε κοκκινιστό μοσχαράκι με μακαρόνια και μπιφτέκι γεμιστό με φέτα στον Κώστα που βρίσκεται στις Αλώνες της Αίγινας, λίγο πριν την Αγία Μαρίνα.

Δοκιμάστε ριζότο θαλασσινών και καβουροσαλάτα στην ταβέρνα Αιγινήτισσα, δίπλα στην ομώνυμη παραλία. Προτιμήστε να την επισκεφθείτε λίγο πριν το σούρουπο. Τα τραπέζια βρίσκονται κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα είναι μοναδικό.

Απολαύστε ιταλική κουζίνα στο εστιατόριο Zaza του cafe Namaste που βρίσκεται στη Σουβάλα και δοκιμάστε ένα από τα δροσερά κοκτέιλ του μπαρ.

Πιείτε ένα ποτό και χαλαρώστε στο μπαρ Vartan, στο κέντρο της Αίγινας.

Προϊόντα:
Λίγο πριν φύγετε από το νησί, μη ξεχάσετε να πάρετε: αυθεντικά φιστίκια Αιγίνης, λικέρ φιστίκι, μέλι με ολόκληρα φιστίκια και, φυσικά, γλυκό φιστίκι!

Διαφήμιση