Αρχική Ειδήσεις Άγρια ζώα και πτηνά: πώς τα προφυλάσσουμε από τη ζέστη;

Άγρια ζώα και πτηνά: πώς τα προφυλάσσουμε από τη ζέστη;

0
Διαφήμιση

Το καλοκαίρι, δεν υποφέρουμε μόνο εμείς από τον καύσωνα. Υποφέρουν και τα ζώα. Μπορεί ο καιρός σήμερα να ήταν συννεφιασμένος αλλά βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να προστατέψουμε τους μικρούς μας φίλους;

Γούρνα πουλιών

Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος που θα ανακουφίσει τα σπουργίτια, τα περιστέρια και τα άλλα πτηνά που θα θελήσουν να ξεκουραστούν στον κήπο ή το μπαλκόνι μας είναι η γούρνα. Τα ποτάμια και οι λίμνες μπορεί να στερέψουν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Αν, μάλιστα, μιλάμε και για την Αθήνα, τα άγρια ζώα δε θα έχουν πρόσβαση ούτε σε αυτό το νερό. Μπορείτε να βάλετε μια γούρνα, μια πλαστική λεκάνη ή μια κατσαρόλα στον κήπο ή το μπαλκόνι σας και να τη γεμίσετε με νερό.

Συμπληρωματικό φαγητό

Η ξηρασία αναγκάζει τα σκουλήκια να σκάβουν πιο βαθιά μέσα στο χώμα και οι τσίχλες, οι κοκκινολαίμηδες, οι σκαντζόχοιροι και τα βατράχια μένουν χωρίς τροφή. Καλό θα ήταν, να βοηθήσετε τα ζωάκια αυτά με λίγη τροφή. Τα σκουλήκια μπορούν να αντικατασταθούν από τροφή σκύλων την οποία προτιμούν ιδιαίτερα οι τσίχλες. Ανάλατοι ηλιόσποροι και μαλακό τυρί –κατά προτίμηση τριμμένο– αποτελούν ιδανικές τροφές. Όμως προσοχή! Απομακρύνετε κάθε ίχνος αλατιού καθώς είναι τοξικό για τα πτηνά.

Φροντίδα κήπου

Οι μέλισσες και οι πεταλούδες επισκέπτονται μόνο υγιή φυτά και τρέφονται από αυτά. Τα άγρια φυτά μπορεί να ξεραθούν και τα έντομα θα πρέπει να αναζητήσουν τροφή κάπου αλλού. Γι’ αυτό θα ήταν καλό να ποτίζετε τον κήπο σας συχνά.

Φτιάξτε δρομάκια

Αν διαθέτετε μεγάλο κήπο και ζείτε στην εξοχή, μπορείτε να φτιάξετε μικρά δρομάκια για τους σκαντζόχοιρους και τα βατράχια. Μπορείτε, μάλιστα, να συνεννοηθείτε με κάποιον γείτονα και να κάνει το ίδιο στον δικό του κήπο. Έτσι, τα ζωάκια θα πηγαινοέρχονται συνεχώς.

ΠΗΓΗ: guardian.co.uk

Διαφήμιση