Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Αλλάζει εικόνα το Πεδίο του Άρεως

Αλλάζει εικόνα το Πεδίο του Άρεως

0
Διαφήμιση

Πρωτοβουλίες για την αλλαγή «προσώπου» του πεδίου του Άρεως λαμβάνει η περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να ξαναγίνει χώρος πραγματικού πρασίνου και σημείο αναφοράς για μαζικές εκδηλώσεις και για πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις…

«Το Πεδίο του ‘Αρεως αλλάζει πρόσωπο. Δίνουμε καθημερινά μάχη για να αλλάξουμε το πάρκο, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και προχωράμε σε λύσεις, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, στην ενημέρωσή της για το ζήτημα προς το Περιφερειακό συμβούλιο.

Η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε τη συμμετοχή της κοινωνίας στην ευόδωση των προσπαθειών της Περιφερειακής αρχής, «να μπει μπροστά, να συνδράμει με γόνιμες προτάσεις και εθελοντικές δράσεις, να “πάρει στα χέρια της” την υπόθεση της ανάταξης των πάρκων της Αθήνας».

Η διοίκηση της Περιφέρειας, πρόσθεσε, στέκεται και θα σταθεί αρωγός σε πρωτοβουλίες φορέων και πολιτών για το Πεδίο του ‘Αρεως, παράλληλα με τις δικές μας δρομολογημένες ενέργειες.

Στη συνέχεια η κ. Κυπριανίδου, παράθεσε σειρά δράσεων για τα πάρκα και τα άλση που συντονίζει η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, μεταξύ των οποίων:

– Για το πράσινο, ξεκινά συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την επιστημονική και πρακτική υποστήριξη του σχεδιασμού και των δράσεων μας στα πάρκα.

-Για την αστυνόμευση, η Προγραμματική Συμφωνία στους τομείς της ασφάλειας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδίδει καρπούς – ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν.

-Παραδόθηκαν ανακαινισμένες και πιστοποιημένες οι παιδικές χαρές του Πεδίου του ‘Αρεως και του Λόφου Φινόπουλου, σε μαζικές εκδηλώσεις και σε συνεργασία με συλλόγους και σχολεία της περιοχής

-Σε κοινωνικό επίπεδο και επειδή το πάρκο έχει γίνει χώρος που εκδηλώνεται η ανθρωπιστική κρίση σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και ειδικούς κρατικούς φορείς, όπως ο ΟΚΑΝΑ, προχωρούν προγράμματα αποσυμφόρησης της περιοχής και μείωσης της βλάβης των πολιτών με προβλήματα χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

-Στον πολιτιστικό τομέα, παραχωρείται δωρεάν η άδεια σε συλλογικότητες να χρησιμοποιήσουν το πάρκο για πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις, ενώ σε ετήσια βάση, διοργανώνονται ετήσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, άλλες δράσεις, όπως το προσεχές τριήμερο για την Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής (21-23 Ιούνη), ενώ δεκάδες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για εφέτος το καλοκαίρι.

– Τέλος προχωρά η αξιοποίηση των κτισμάτων στο Πεδίο του ‘Αρεως, δρομολογήθηκε προκήρυξη μελέτης ανακατασκευής του “Green Park” και θα διατεθούν άλλα μικρότερα κτίρια για δράσεις εκπαίδευσης και περιβάλλοντος, σε συνεργασίες με την εκπαιδευτική κοινότητα, το Δίκτυo για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το WWF.

Διαφήμιση