Αρχική Ειδήσεις To Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ γιόρτασε την Ημέρα Περιβάλλοντος

To Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ γιόρτασε την Ημέρα Περιβάλλοντος

0

Το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) της ΔΕΗ Α.Ε., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ένωσε τη φωνή του με τις τοπικές κοινότητες όπου δραστηριοποιείται και συνδιοργάνωσε μία σειρά εκδηλώσεων, τις οποίες αγκάλιασε η τοπική κοινωνία.

Αναλυτικότερα, εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα «60 χρόνια ΔΕΗ Α.Ε.: Ιστορική Αναδρομή» πραγματοποιήθηκαν στο πολύκεντρο Αμυνταίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε. Φλώρινας και στη Φλώρινα σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, τον Δήμο Φλώρινας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ ΑΕ Φλώρινας.

Επίσης, σε συνεργασία με το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας υλοποιήθηκε στον οπωρώνα του ΛΚΔΜ υπαίθριο μάθημα και ακολούθησαν παρουσιάσειςεπιστημονικών μελετών αναφορικά με τη βελτίωση των εδαφών στις αποθέσεις του ΛΚΔΜ, τα συμπεράσματα από τις καλλιέργειες υδροπονίας του και την ενεργειακή κατανάλωση και την αξιοποίηση σε κόμποστ των φυτικών υπολειμμάτων.

Ενεργή ήταν και η συμμετοχή του ΛΚΜΔ στις εκδηλώσεις του Δήμου Κοζάνης στον Δημοτικό Κήπο μαζί με άλλους τοπικούς φορείς και οργανώσεις. Στο ίδιο πλαίσιο και σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας, την ΔΥΑΔΥΜΑ και τα δημοτικά σχολεία της Πτολεμαΐδας διοργανώθηκανπεριβαλλοντικές δράσεις στο παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας.

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα ζητήματα που αφορούν την προστασία του Περιβάλλοντος, ακολουθεί με συνέπεια εδώ και χρόνια συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες αποβλέπουν στη μέγιστη δυνατή προστασία του Περιβάλλοντος με την ελαχιστοποίηση του Περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ποικίλων δραστηριοτήτων της.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here