Αρχική Ειδήσεις Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει τους πρόσφυγες

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει τους πρόσφυγες

0
Διαφήμιση

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν παρών στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2016, παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου.

Κλιμάκιο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από ιατρό εθελοντή, νοσηλεύτριες, εθελοντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και μεταφραστή, στελέχωσαν την κλινική που λειτουργεί εντός του διαμορφωμένου χώρου, πραγματοποιώντας τον απαιτούμενο ιατρικό έλεγχο σε 100 περίπου περιστατικά, τα οποία έχρηζαν ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής φροντίδας.

Επίσης, διοικητικό προσωπικό του Τμήματος, Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην καταγραφή των προσφύγων και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους 2.000 φιλοξενούμενους του Κέντρου.

Η βοήθεια αυτή περιελάμβανε κυτία με παιδικές τροφές, πόσιμο νερό και είδη ατομικής υγιεινής.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, χάρη στο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό και τις διαθέσιμες υποδομές του, στέκεται αρωγός των πολιτειακών Αρχών στον τομέα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης και συμπράττει με τους φορείς της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού φαινομένου.

 

Διαφήμιση