Αρχική Ειδήσεις Η απελευθέρωση της «Κανέλας» από την παραλία Ρωμανού

Η απελευθέρωση της «Κανέλας» από την παραλία Ρωμανού

0
Διαφήμιση

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ – Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας και η TEMES (Φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino) υλοποιούν εδώ και 3 χρόνια ένα εκτενές πρόγραμμα παρακολούθησης και προστασίας για την Caretta caretta στην παραλία του Ρωμανού, στο βόρειο τμήμα της προστατευόμενης περιοχής NATURA της λιμνοθάλασσας Γιάλοβας. Το πρόγραμμα καταγράφει ετησίως τον πληθυσμό της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή, ενώ χαρτογραφεί, παρακολουθεί και προστατεύει τις φωλιές του προστατευόμενου αυτού είδους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας διοργανώθηκε από κοινού η απελευθέρωση της «Κανέλας», μιας μικρής θηλυκής χελώνας Caretta caretta, συνολικού μήκους 80 εκατοστών και βάρους 36 κιλών, η οποία περιθάλφθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής και δέχθηκε τη φροντίδα του εξειδικευμένου προσωπικού και των εθελοντών του Συλλόγου. Κάθε χρόνο 50 περίπου τραυματισμένες χελώνες από όλη την Ελλάδα περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η μικρή «Κανέλα» απελευθερώθηκε στην παραλία Ρωμανού, μπροστά στις εγκαταστάσεις του Navarino Dunes, στην Costa Navarino, την Παρασκευή 2 Αυγούστου την ώρα που έδυε ο ήλιος! . Μέλη, φίλοι και υποστηρικτές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ καθώς και επισκέπτες και προσωπικό της Costa Navarino ήταν εκεί για να την αποχαιρετήσουν για το ταξίδι της επιστροφής στη Μεσόγειο!

Δελτίο τύπου ΑΡΧΕΛΩΝ

Διαφήμιση