Αρχική Ενέργεια Επενδύσεις και εργασιακά στη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο

Επενδύσεις και εργασιακά στη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο

0
Επενδύσεις
Διαφήμιση

Κατατέθηκε χθες Τετάρτη το βράδυ στη Βουλή το πολυσυζητημένο αναπτυξιακό σχέδιο νόμου που φέρει τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις». Αναμένεται να εισαχθεί για συζήτηση και επεξεργασία στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, την Παρασκευή.

Διευκόλυνση επενδύσεων

Στόχος του σχεδίου νόμου είναι προφανώς η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, και η οικονομική ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση έχει θέσει στην «αιχμή του δόρατος» της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής τις παραγωγικές επενδύσεις και με το εν λόγω σχέδιο νόμου εισάγει ρυθμίσεις που απλουστεύουν τις προβλεπόμενες διατυπώσεις στους τομείς της περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας και κυρίως που διευκολύνουν την ανάπτυξη επενδυτικών εγχειρημάτων στην Ελλάδα, με την παράλληλη μέριμνα του δημοσίου συμφέροντος.

Τα εργασιακά

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ξεχωριστό κεφάλαιο για τα εργασιακά θέματα, στο οποίο περιέχονται ρυθμίσεις που προβλέπουν τη δυνατότητα εξαίρεσης από τις τοπικές και εθνικές ομοιεπαγγελματικές κλαδικές συμβάσεις, κατόπιν διαβούλευσης και συναπόφασης των κοινωνικών εταίρων για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στο ίδιο κεφάλαιο, περιλαμβάνονται και οι διατάξεις που προβλέπουν ότι στο υπουργείο Εργασίας θα τηρείται Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων και ενώσεων προσώπων εργαζομένων, καθώς και Μητρώο Οργανώσεων Εργοδοτών, στα οποία καταχωρούνται κρίσιμα στοιχεία συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και των οργανώσεων εργοδοτών. Επίσης, εισάγονται μέτρα για την αδήλωτη εργασία.

Το πολυνομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί, σε επίπεδο Ολομέλειας, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο εδώ.

Διαφήμιση