Αρχική Περιβάλλον Σε έκτακτη ανάγκη Διρφύων – Μεσσαπίων, Γρεβενών και Δεσκάτης

Σε έκτακτη ανάγκη Διρφύων – Μεσσαπίων, Γρεβενών και Δεσκάτης

0
έκτακτη ανάγκη
Διαφήμιση

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε: τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης, της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις και παγετός) που εκδηλώθηκαν από τις 07 και τις 09 του μηνός αντίστοιχα, στις παραπάνω περιοχές.

Η γενική κατεύθυνση προβλέπει την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος, τη βοήθεια όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων, κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντονίζει το δυναμικό και τις υπηρεσίες και τους φορείς που αναλαμβάνουν δράση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ γίνεται κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες.

Διαφήμιση