Αρχική Επιχειρείν Επισημάνσεις Μέρκελ στον επιχειρηματικό κόσμο

Επισημάνσεις Μέρκελ στον επιχειρηματικό κόσμο

0
Μέρκελ
Διαφήμιση

Εντονο επιχειρηματικό παρασκήνιο είχε η επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα, με τις κινήσεις γερμανικών επιχειρήσεων (σε τηλεπικοινωνίες, τουρισμό, Ενέργεια και άλλους κλάδους) σε πλήρη εξέλιξη, και τη Γερμανίδα καγκελάριο να εφιστά την προσοχή στον ανταγωνισμό που υφίστανται από άλλα κέντρα.

Αλλωστε, κατά πληροφορίες του «ecozen», σε αρμόδια κλιμάκια της κυβέρνησης αλλά και σε ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους που αναζητούν ή έχουν χτίσει ήδη συνέργειες, αναλύονται και αποκωδικοποιούνται όσα είπε η Μέρκελ την Πέμπτη, στις κοινές της δηλώσεις με τον Αλ. Τσίπρα, σημαίνοντας βασικά «καμπανάκι» στους Γερμανούς επιχειρηματίες. Είπε χαρακτηριστικά:

Για Κίνα

«Το γεγονός ότι υπάρχει μία σειρά από πραγματικά μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα καταδεικνύει ότι αυξήθηκε η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Συζητούμε για τα σημεία που θεωρούμε ότι η διαχείριση μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη, ιδιαίτερα όταν βλέπουμε όλοι ότι πρέπει διαρκώς να αλλάζουμε, καθώς βρισκόμαστε στην εποχή της ψηφιοποίησης. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος αριθμός κινεζικών επενδύσεων.

Γνωρίζετε το πόσο προσπαθεί η Κίνα να γίνει μία σημαντική δύναμη και κανείς μας δεν επιτρέπεται να μείνει στάσιμος. Ακόμα και μία χώρα όπως η Γερμανία, η οποία εμφανίζεται ισχυρή, θα πρέπει να θεραπεύει τις αδυναμίες της, κάθε μέρα και διαρκώς»…

Για Ρωσία – Τουρκία

Σε ανάλογο μήκος κύματος, την Παρασκευή επισκεπτόμενη τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και συζητώντας με μαθητές, είπε ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντική η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια για όλη την ΕΕ, δεδομένου και του «ενδιαφέροντος» χωρών όπως η Ρωσία και Τουρκία.

Επίσης έβαλε και ένα …όριο ως προ το τι κινήσεις μπορεί να κάνει κάθε κράτος μέλος στις σχέσεις που καλλιεργεί με άλλα κέντρα.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Οταν ανήκεις στην ΕΕ, πρέπει μετά την πατρίδα σου να είσαι νομιμόφρων και ως προς την Ενωση. Δεν μπορείς να λες ότι “έχω συμφωνήσει κάτι με τους Ινδούς ή τους Κινέζους και να μην τηρείς τη γραμμή της Ενωσης”». Μια …σπόντα ίσως προς την ελληνική κυβέρνηση για τις σχέσεις της με την COSCO στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, και ένα από τα σημαντικότερα της Μεσογείου, τον Πειραιά.

Με κορυφαίους επιχειρηματίες

Σημειωτέον, η Μέρκελ την Παρασκευή παραβρέθηκε σε γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες και τραπεζίτες που παρέθεσε Αλ. Τσίπρας στην Μέρκελ, μεταξύ των οποίων οι:

Ν. Καραμούζης, πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Ευ. Βασιλάκης, επικεφαλής Aegean Airlines, Μιχ. Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΤΕ στον οποίο συμμετέχει η Deutsche Telekom, Μιχ. Μαΐλης, πρόεδρος Ελληνό-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Ευ. Μυτιληναίος, επικεφαλής της ομώνυμης εταιρείας, κ.α.

Διαφήμιση