Αρχική Εκδηλώσεις Στέψη Καρόλου: Αρχηγοί 230 κρατών στο παλάτι (live)

Στέψη Καρόλου: Αρχηγοί 230 κρατών στο παλάτι (live)

Αρχχηγοί κρατών απο 230 χώρες απ όλο τον κόσμο,βασιλείς και βασίλισσες, πριγκίπισες, από τη Γηραιά Ήπειρο και όχι μόνο, και ανώτατοι αξιωματούχοι, προσκεκλημένοι στη στέψη του βασιλιά Καρόλου, βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη δεξίωση που διοργάνωσε προς τιμήν τους ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα μόλις λίγες ώρες πριν την ιστορική στέψη τους στο Αβαείο του Ουέστμινστερ το Σάββατο 6 Μαίου

0
Κάρολος Καμίλα θρόνος
Διαφήμιση

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι στη στέψη του Καρόλου (LIVE) συνολικά  είναι μόνο 2.300, ένας πολύ περιορισμένος αριθμός σε σύγκριση με τους 8.000 καλεσμένους στην τελετή στέψης της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ το 1953.

Σύνταξη: ecozen.gr

Στέψη Καρόλου Κάρολος Καμλιλα

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, το παλάτι είχε αποφασίσει τη διοργάνωση της δεξίωσης εδώ και μήνες, ώστε και άτομα που δεν έχουν λάβει πρόσκληση για την τελετή στέψης να προσκληθούν στην δεξίωση.

 

Στέψη Καρόλου Ηγέτες

 

Τις πύλες του Μπάκιγχαμ πέρασαν την Παρασκευή η Άννα Μαρία, ο Παύλος και η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ. Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, που διατηρούν στενούς δεσμούς με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, θα δώσουν το «παρών» και στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, η οποία θα ακολουθήσει ένα τελετουργικό αιώνων.

Στέψη Καρόλου Αννα Μαρία ΠαύλοςΜαρί ΣαντάλΓια τη δεξίωση, η Άννα Μαρία επέλεξε ένα κυπαρισσί σύνολο, ενώ η Μαρί Σαντέλ πόνταρε στη διαχρονικότητα του λευκού. Οι δεσμοί των δύο οικογενειών μετρούν χρόνια, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν ένας από τους νονούς του Γουίλιαμ και το ζευγάρι Κωνσταντίνος-Άννα Μαρία ήταν ένα από τα πλέον φιλικά ζευγάρια του Καρόλου και της Καμίλα.  Εκπρόσωποι της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας έχουν λάβει πρόσκληση σε όλους τους βασιλικούς γάμους και παρευρέθησαν και στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην κηδεία του Κωνσταντίνου τη βρετανική βασιλική οικογένεια εκπροσώπησε η πριγκίπισσα Άννα, ενώ δική του εκπρόσωπο έστειλε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Αβαιο Γουέστμίστερ εσωτςρικό

Ο Κάρολος, ο οποίος έγινε μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και των υπόλοιπων 14 κρατών της Κοινοπολιτείας (Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τζαμάικα, Μπαχάμες, Γρενάδα, Παπούα Νέα Γουινέα, Νήσοι Σολομώντα, Τουβαλού, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπελίζ και Άγιος Χριστόφορος) μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο, πρόκειται να στεφθεί επισήμως στο Αβαΐο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο στη διάρκεια μιας τελετής γεμάτης πολυτέλεια, συμβολισμό και θρησκευτική σημασία.

Αβαίο Γουέστμίνστερ Λονδίνο εξωτςρικό

Στη λειτουργία στο Αβαΐο του Ουεστμίνστερ για τη στέψη του Καρόλου το Σάββατο 6 Μαΐου θα παρευρεθούν επίσης νικητές βραβείων Νόμπελ, θρησκευτικοί εκπρόσωποι, αρχηγοί κρατών και υπουργοί Εξωτερικών, ανέφεραν τα Ανάκτορα. Εκτός από αυτούς τους προσκεκλημένους, 400 νέοι που εκπροσωπούν φιλανθρωπικές οργανώσεις θα παρακολουθήσουν την τελετή στέψης και τις πομπές μέσα από την εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας, δίπλα στο Αβαΐο.

Διαφήμιση