Αρχική COVID-19 Πεκίνο: Σε πανικό οι κάτοικοι υπό τον φόβο επιβολής lockdown

Πεκίνο: Σε πανικό οι κάτοικοι υπό τον φόβο επιβολής lockdown

Περισσότερα από δέκα κτίρια στη συνοικία έχουν τεθεί σε lockdown, ενώ όλοι οι κάτοικοι θα υποβληθούν ξανά σε διαγνωστικό τεστ την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
Κίνα σουπερ μάρκετ
Διαφήμιση

Το Πεκίνο βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού σήμερα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, με μια εκστρατεία διενέργειας τεστ να έχει ξεκινήσει στην κινεζική πρωτεύουσα και τους κατοίκους να κάνουν προμήθειες ανησυχώντας για την επιβολή lockdown.

Τα ράφια έχουν ήδη αρχίσει να αδειάζουν. «Προετοιμάζομαι για το χειρότερο», εξηγεί στο πρακτορείο Reuters, ο Ζανγκ ένας μεταπτυχιακός φοιτητής στην συνοικία Χαϊντιάν, ο οποίος έκανε διαδικτυακές παραγγελίες για δεκάδες σνακ και 10 κιλά μήλα. Οι πολίτες σπεύδουν σε καταστήματα και διαδικτυακές πλατφόρμες για να εφοδιαστούν με λαχανικά, φρέσκο ​​κρέας,νουντλς και ρολά χαρτιού υγείας.

Στη Σαγκάη, όπου οι περισσότεροι από τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της έχουν αποκλειστεί εδώ και εβδομάδες, το κύριο εμπόδιο στον εφοδιασμό τροφίμων ήταν η έλλειψη αρκετών εταιρειών ταχυμεταφορών για να κάνουν παραδόσεις στα σπίτια, τροφοδοτώντας την οργή των κατοίκων.

Στο Πεκίνο, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανακοίνωσαν ότι έχουν υπερδιπλασιάσει τα αποθέματα, ενώ πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου αύξησε τα αποθέματα και τον αριθμό του προσωπικού για διαλογή και παράδοση, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα.

Οι κάτοικοι του Πεκίνου φαίνεται να φοβούνται για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown όπως αυτό που ισχύει στη Σαγκάη, με τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους από τις αρχές Απριλίου.

ΣΑΝΓΚΑΗ
Στη Σαγκάη, όπου οι περισσότεροι από τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της έχουν αποκλειστεί εδώ και εβδομάδες

Ρεκόρ θανάτων στη Σαγκάη

Τις τελευταίες 24 ώρες το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε 51 νέους θανάτους από covid-19 στη Σαγκάη, αριθμός ρεκόρ για την οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας. Συνολικά στην πόλη έχουν εντοπιστεί από την 1η Μαρτίου μισό εκατομμύριο κρούσματα.

Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στη Σαγκάη, το οποίο έχει αρχίσει να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των κατοίκων της πόλης και να επηρεάζει αρνητικά την κινεζική οικονομία.

Η Κίνα είναι αντιμέτωπη από τις αρχές Μαρτίου με μια έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού, που έχει επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα και η οποία θέτει σε δοκιμασία την πολιτική της μηδενικής ανοχής έναντι στην covid-19.

Σανγκαη2
Μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού φοβούνται οι κάτοικοι στο Πεκίνο

Εξάπλωση του ιού στο Πεκίνο

Σήμερα το πρωί στο Πεκίνο σχηματίζονταν ουρές εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι περίμεναν για να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ.

Οι Αρχές του Πεκίνου ανέφεραν σήμερα 29 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Από την Παρασκευή, έχουν αναφερθεί συνολικά 70 κρούσματα με τα 46 από αυτά να εντοπίζονται στο Τσάογιανγκ.

Οι αρχές της συνοικίας αυτής, όπου ζουν περίπου 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ζήτησαν από τους κατοίκους να περιορίσουν τις δημόσιες δραστηριότητές τους και να αναβάλουν τα ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια.

Οι αρχές της Τσοαγιάνγκ τόνισαν χθες ότι η κατάσταση είναι «σοβαρή και δύσκολη» και ότι πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα για να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Περισσότερα από δέκα κτίρια στη συνοικία έχουν τεθεί σε lockdown, ενώ όλοι οι κάτοικοι θα υποβληθούν ξανά σε διαγνωστικό τεστ την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Διαφήμιση