Αρχική Ελλάδα Εκρήξεις στο κτίριο της Κρατικής Ασφάλειας της Υπερδνειστερίας

Εκρήξεις στο κτίριο της Κρατικής Ασφάλειας της Υπερδνειστερίας

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ρουκεταΥπερδνειστερία
Μια από τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν στο Υπουργείο Ασφαλείας της Υπερδνειστερίας
Διαφήμιση

Για τρεις εκρήξεις από εκτοξευτήρα και κάλυκες μπροστά στο κτίριο του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Υπερδεινστερίας κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι πριν από λίγες μέρες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η δεύτερη φάση της ειδικής επιχείρησης προβλέπει πρόσβαση στα σύνορα της «φιλορωσικής αποσχισθείσας από τη Μολδαβία χώρας» που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά σύνορα της Ουκρανίας.

Την είδηση μετέδωσε και το ρωσικό πρακτορείο TASS, περιγράφοντας έκρηξη στην Τιράσπολ, την πρωτεύουσα της αποσχισθείσας από τη Μολδαβία περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Ουκρανικά ΜΜΕ -χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα- κατηγορούν τη Ρωσία για τρομοκρατική επίθεση με στόχο να παρασυρθεί στον πόλεμο η περιοχή την οποία «η Ρωσία θέλει ως ένα ακόμη χερσαίο διάδρομο».

Η Υπερδνειστερία στηρίζεται από τη Μόσχα, ενώ εκεί βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα και ρωσικά στρατεύματα τα οποία η Μόσχα ονομάζει «ειρηνευτικές δυνάμεις». Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι καμία χώρα δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως τη συγκεκριμένη περιοχή ως «ανεξάρτητη».

 

Διαφήμιση