Αρχική Ειδήσεις Αποκριές: Το απόγευμα το ραντεβού της Αθήνας για τη μεγάλη παρέλαση

Αποκριές: Το απόγευμα το ραντεβού της Αθήνας για τη μεγάλη παρέλαση

0
apokria
Διαφήμιση

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και στις 5 το απόγευμα έχει δοθεί το ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος για την αποκριάτικη παρέλαση που καθιερώθηκε πλέον στην Αθήνα και ξεσηκώνει όλο το κέντρο της πόλης στους ρυθμούς του καρναβαλιού και σ’ ένα μεγάλο ξεφάντωμα.

Η πομπή θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα με τους καρναβαλιστές και με μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Την έναρξη της παρέλασης θα «ντύσει» μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, ενώ τον ρυθμό στη διαδρομή θα δίνουν μπάντες κρουστών, τα μουσικά σχήματα Bloco Swingueira, Global Daoulia, ο πολιτιστικός σύλλογος «Ο Μόλυβος» και η ελληνική ομάδα Cheerleaders. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Λάμψη 92,3 θα εκπέμπει ζωντανά και ο Athens DeeJay 95,2 θα μεταδίδει καρναβαλικούς ρυθμούς.

Η πομπή θα διασχίσει την Ερμού και την Αιόλου και θα καταλήξει στην πλατεία Κοτζιά, όπου στις 7 μ.μ. θα ξεδιπλωθεί το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι με ζωντανή μουσική και με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Μακαλιά.

Η Καθαρά Δευτέρα

Φυσικά, ο δήμος Αθηναίων θα γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα και τα Κούλουμα στο διαχρονικό σημείο συνάντησης, τον Λόφο Φιλοπάππου.

Από τις 11 το πρωί η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα υποδέχεται με τις μελωδίες της τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, που θα ανέβουν για να πετάξουν τον χαρταετό τους και θα ακολουθήσει νησιώτικο παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Νίκου Οικονομίδη.

Διαφήμιση