Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση τονίζει πως από την πρώτη στιγμή η πόρτα για τους αγρότες είναι ανοικτή και τους καλεί να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου, όχι όμως με κλειστούς δρόμους. Επισημαίνουν επίσης πως ο διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα και οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτηση. Είναι κάτι το οποίο επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Όποιος αρνείται τις αρχές της λογικής και της δημοκρατίας αναλαμβάνει μεγάλο βάρος απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία», υποστηρίζει η κυβέρνηση, ενώ ήδη μελετάται μία δέσμη μέτρων ενίσχυσης.
Ο επαναπροσδιορισμός ποσοτήτων λίτρων πετρελαίου για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης και ενίσχυσης σε περιπτώσεις χαμηλών τιμών στο βαμβάκι, στο σιτάρι και στην κτηνοτροφία, είναι πράγματα τα οποία αναμένεται να δούμε τις επόμενες ώρες ή ακόμη και αύριο. Αναμένεται και η τοποθέτηση σε λίγη ώρα του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη επί του θέματος.
Οι αγρότες όπως έχουν πει, δίνουν διορία μέχρι αύριο, Τρίτη 16/12 αλλιώς θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.



![Γιατί «φεύγουν» τα χιόνια από την Ελλάδα – Οι 4 λόγοι [366832] ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΙΛΙΩΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)](https://ecozen.gr/wp-content/uploads/2025/03/kairos_chionia_-238x178.jpg)















![Γιατί «φεύγουν» τα χιόνια από την Ελλάδα – Οι 4 λόγοι [366832] ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΙΛΙΩΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)](https://ecozen.gr/wp-content/uploads/2025/03/kairos_chionia_-100x75.jpg)