Αρχική Βίντεο Ποιες περιοχές σαρώνει η κακοκαιρία – Προβλήματα σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Ηράκλειο...

Ποιες περιοχές σαρώνει η κακοκαιρία – Προβλήματα σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Ηράκλειο – Βίντεο- Φώτο

0
kakokairia
Διαφήμιση

Καρέκλες έριξε στη Δυτική Ελλάδα, με την κακοκαιρία να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο σε Ζάκυνθο Κεφαλονιά αλλά και Ηράκλειο. Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν δημιούργησαν πλημμύρες και προβλήματα στις παραπάνω περιοχές, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να επιστρέψει από την προσεχή Πέμπτη, πιάνοντας όλη την ελληνική επικράτεια. 

Στη Ζάκυνθο σημειώθηκαν προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση και αρκετοί ταξιδιώτες ταλαιπωρήθηκαν μετά από ακυρώσεις πτήσεων. Ωστόσο μεταφέρθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε διάφορα ξενοδοχεία.

Παράλληλα, στον Αλικανά Ζακύνθου πλημμύρισε δρόμος, με τα νερά να μπαίνουν στην αυλή ξενοδοχείου και τους τουρίστες να ζητάνε να φύγουν. «Επιστρατεύτηκε» ένα αγροτικό αυτοκίνητο από διπλανό σπίτι και τους έβγαλε από το ξενοδοχείο.

Επίσης στην Κεφαλονιά σημειώθηκαν πολύ μικρές κατολισθήσεις, κυρίως σε έναν – δύο δρόμους, παρά τη μεγάλη νεροποντή.

Οι καθαρισμοί που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες και η ετοιμότητα στην οποία ήταν η πολιτική προστασία φάνηκε ότι είχε αποτέλεσμα.

Έντονη βροχόπτωση στο Ηράκλειο της Κρήτης -Πλημμύρισαν οι δρόμοι μέσα σε λίγη ώρα

Η ένταση της βροχόπτωσης που ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας και διήρκησε περίπου δύο ώρες, αιφνιδίασε τους κατοίκους των νοτίων περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας του Ηρακλείου.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ηράκλειο – Δρόμοι χείμαρροι και ακυρώσεις πτήσεων

 
Κυρίως στις νοτιοανατολικές περιοχές, στο σύνολο του Δήμου Βιάννου και στην ακτογραμμή του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων η ένταση ήταν τέτοια που μετέβαλε δρόμους σε χείμαρρους, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές πέρα από προσωρινά ζητήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Η πρώτη σοβαρή βροχή του φθινοπώρου

 

Άστατος ο καιρός και τις επόμενες ημέρες – Η κακοκαιρία επιστρέφει με νέο κύμα σε όλη τη χώρα από την Πέμπτη

Για σήμερα Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου προβλέπονται τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα νότια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη.

Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, εντάσεως 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα νότια θα φτάσει έως και τους 26 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται επίσης νεφώσεις με παροδικές τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Την Τρίτη προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει όλη τη χώρα από τα μέσα της εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές καταιγίδες και τις βροχοπτώσεις.

Η επιδείνωση του καιρού θα είναι πιο αισθητή από την Πέμπτη και την Παρασκευή, όταν το σύστημα θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια, προκαλώντας εκτεταμένες βροχές και τοπικά έντονα φαινόμενα.

Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, σε λιγότερο από 24 ώρες έβρεξε στη Ζάκυνθο 95 χιλιοστά, στον Πύργο 85, στην Ανδρίτσαινα και στην Ωλένη Ηλείας 64.

Διαφήμιση