Αρχική Ειδήσεις Πυρκαγιές στη Δυτική Ελλάδα – Ξεκίνησε το μέτρημα για τις επιχειρήσεις που...

Πυρκαγιές στη Δυτική Ελλάδα – Ξεκίνησε το μέτρημα για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν

0
drone kamena penteli
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Ξεκινάει το μέτρημα για την καταγραφή των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού έστειλε στους δήμους την απόφαση με την οποία ορίζονται επακριβώς οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν ως προς την υποβολή αιτημάτων καταβολής αποζημιώσεων.

Συμπληρωματικά και υποστηρικτικά, προκειμένου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γνωρίζει τον αριθμό των πληγέντων καταστημάτων κι επιχειρήσεων, όπως επίσης το μέγεθος των απαιτούμενων αποζημιώσεων, έχει ξεκινήσει από τις 14 Αυγούστου παράλληλη καταγραφή από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης. Σημειώνεται πως η παραπάνω καταγραφή δεν αναιρεί την διαδικασία υποβολής αιτημάτων προς τους Δήμους, η οποία είναι υποχρεωτική.

Ταυτόχρονα συγκλήθηκε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2025 και ώρα 3μ.μ., με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Δυτική Ελλάδα και την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, ενώ θα μεταδίδεται και ζωντανά.

Υπενθυμίζεται πώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, έχει ήδη στείλει αίτημα προς το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθούν οι πυρόπληκτες περιοχές σε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία οριοθέτησής τους.

Διαφήμιση