Αρχική Ειδήσεις Ο 15χρονος έφηβος που ζωγράφισε τον μεγαλύτερο πίνακα του κόσμου – ύμνο...

Ο 15χρονος έφηβος που ζωγράφισε τον μεγαλύτερο πίνακα του κόσμου – ύμνο στον αυτισμό

  Το έργο τέχνης, που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2024, αποκαλύφθηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα από τους διοργανωτές του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες
0
nigiranos piankas2
Ο Kanyeyachukwu Tagbo-Okeke, ο οποίος είναι και ο ίδιος παιδί με αυτισμό (AP Photo/David Durowaiye)
Διαφήμιση

Ένας 15χρονος Νιγηριανός κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο καμβά τέχνης στον κόσμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό.

Ο Kanyeyachukwu Tagbo-Okeke, ο οποίος είναι αυτιστικός, δημιούργησε έναν πίνακα με μια πολύχρωμη κορδέλα — το σύμβολο του αυτισμού — περιτριγυρισμένη από emojis, καλύπτοντας 12.304 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα τυπικό γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο έχει έκταση 7.140 τετραγωνικά μέτρα.

Ο τεράστιος πίνακας στοχεύει να αναδείξει τη διαταραχή του φάσματος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άνθρωποι σαν αυτόν εν μέσω στιγματισμού και περιορισμένων πόρων στη Νιγηρία.

«Ένιωθα καλά. Χαρούμενος. Μια χαρά», είπε ο Τάγκμπο-Οκέκε, του οποίου η διαταραχή περιορίζει την ομιλία του.

 

nigirianos pinaakas 3
Μια άποψη από τον πίνακα σε καμβά του Kanyeyachukwu Tagbo-Okeke, ενός 15χρονου αυτιστικού καλλιτέχνη που κέρδισε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τον μεγαλύτερο καμβά τέχνης, σε έκθεση στην πλατεία Eagle την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στην Αμπούζα της Νιγηρίας, Τετάρτη 2 Απριλίου 2025. (AP Photo/David Durowaiye)

Το έργο τέχνης του ξεπέρασε αυτό του Εμάντ Σαλεχί, του προηγούμενου κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ, ο οποίος ήταν σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος σε ηλικία, στα 42 του, όταν σημείωσε το ρεκόρ με έναν καμβά 9.652 τετραγωνικών μέτρων.

Το έργο τέχνης, που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2024, αποκαλύφθηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα από τους διοργανωτές του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Αποδοχής του Αυτισμού τον Απρίλιο.

Η υπουργός Τέχνης και Πολιτισμού της Νιγηρίας, Χανάτου Μουσάουα, δήλωσε ότι το έργο τέχνης της Τάγκμπο-Οκέκε αποτελεί «φάρο ελπίδας και έμπνευσης» για τα άτομα με αυτισμό.

Διαφήμιση