Αρχική Ειδήσεις Βούτες Ηρακλείου: Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια – Εν αναμονή των συμπερασμάτων από την...

Βούτες Ηρακλείου: Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια – Εν αναμονή των συμπερασμάτων από την αυτοψία 

0
voutes15 640x426
Διαφήμιση

Εν αναμονή των συμπερασμάτων που θα βγάλουν οι αυτοψίες της ομάδας επιστημόνων που βρίσκονται στις Βούτες Ηρακλείου είναι οι κάτοικοι της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων είναι αντιμέτωποι με ζημιές και φθορές στις κατοικίες τους από το περίεργο αυτό φαινόμενο! 

Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή, δημιουργήθηκαν τις ρηγματώσεις σε δρόμους και σπίτια, όπως αποτυπώνουν και drones που βρέθηκαν στα σημεία στις Βούτες Ηρακλείου. 

Από νωρίς το πρωί Δευτέρας (28/04) κλιμάκια, παρουσία του προέδρου του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθυμίου Λέκκα, του δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, στελεχών του δήμου, της περιφέρειας αλλά και του τοπικού συμβουλίου πραγματοποιούν νέα αυτοψία στις Βούτες και συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της καθίζησης του εδάφους που έχει προκαλέσει ρηγματώσεις σε κατοικίες και δρόμους.

Η επισκόπηση των μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, από το σχολείο και τα κοινόχρηστα κτίρια και χώρους, με τον δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό να τονίζει ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια, γνωστοποιώντας ότι μετά από έλεγχο μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας, έγινε σύσταση στους ιδιοκτήτες τεσσάρων σπιτιών να μην παραμείνουν μέσα σε αυτά.

 

Αυτοψία από τον Ευθύμιο Λέκκα στις Βούτες του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή τις ρηγματώσεις που εντοπίζονται σε δρόμους και σπίτια τα τελευταία 24ωρα. (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

Ο κ. Λέκκας δήλωσε ότι η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι θετική στην κήρυξη έκτακτης ανάγκης για τις Βούτες και αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας. «Θα γίνει η κήρυξη έκτακτης ανάγκης. Θα υποβληθεί το αίτημα από τον κ. δήμαρχο στην Γενική Γραμματεία και η Γενική Γραμματεία είναι θετική στο να κηρυχθεί η περιοχή».

 

Αυτοψία από τον Ευθύμιο Λέκκα στις Βούτες του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή τις ρηγματώσεις που εντοπίζονται σε δρόμους και σπίτια τα τελευταία 24ωρα. (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

Πάντως, κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου από έξι πολιτικούς μηχανικούς πραγματοποίησε επισκόπηση από το νηπιαγωγείο των Βουτών, την εκκλησία, την παιδική χαρά, τους αύλειους χώρους, εκεί όπου υπάρχει συνάθροιση κοινού, αλλά η ίδια αυτοψία συμπεριέλαβε και όλα τα κατοικημένα σπίτια στα οποία διαπιστώθηκε πρόβλημα.

Αυτοψία από τον Ευθύμιο Λέκκα στις Βούτες του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή τις ρηγματώσεις που εντοπίζονται σε δρόμους και σπίτια τα τελευταία 24ωρα. (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Διαφήμιση