Αρχική Ειδήσεις Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος!

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος!

0
seismografos2
Διαφήμιση

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο Άγιο Όρος! Η δόνηση είχε επίκεντρο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις Καρυές.

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καρυών με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στις 17. 21 είχε προηγηθεί κι άλλος σεισμός 3,5 Ρίχτερ στο ίδιο σημείο στο Άγιο Όρος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά των Καρυών με εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα.

Στις 6:11 σημειώθηκε 4.8 Richter σεισμός στο Άγιο Όρος. Αισθητός σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.#σεισμός pic.twitter.com/sLxm43BJDM

— Captain ‘Thanos Kr. (@thanos7282) February 15, 2025

Διαφήμιση