Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 36 χώρες εμφανίζονται πεπεισμένες ότι κάπου εκεί έξω στο σύμπαν η ύπαρξη εξωγήινων είναι πιθανή, χωρίς επίσης να αποκλείουν την πιθανότητα ότι τα εξωγήινα πλάσματα κάπου μπορεί να εμφανιστούν!
To Visual Capitalist δημοσίευσε πρόσφατα ένα γράφημα το οποίο απεικονίζει τα αποτελέσματα από μια έρευνα της δημοσκοπικής εταιρείας ερευνών και αγοράς «IPSOS», σχετικά με τον αριθμό των χωρών, των οποίων οι πολίτες πιστεύουν περισσότερο στην ύπαρξη εξωγήινων.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 24.471 ενήλικες σε 36 χώρες και διεξήχθη μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2022.
Αντιθέτως χώρες, σαν την Τουρκία, την Ινδία, την Σαουδική Αραβία, το Μεξικό, το Ισραήλ ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανήκουν σε αυτή τη λίστα.
Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές δεν έχουν δώσει κάποια σαφή εξήγηση για τον λόγο που οι κάτωθι χώρες συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά, ωστόσο έχουν οδηγηθεί σε κάποια συμπεράσματα, όπως οι θρησκευτικές πεποιθήσεις ή η επιρροή από τον κινηματογράφο και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Δείτε το σχετικό γράφημα:
