Αρχική Special Topics Κτηνωδία στη Μεσσηνιακή Μάνη-Πυροβόλησαν και κρέμασαν τσακάλι και αλεπού 

Κτηνωδία στη Μεσσηνιακή Μάνη-Πυροβόλησαν και κρέμασαν τσακάλι και αλεπού 

0
ExohoriMessiniasKremasmenoTsakali1 9 2024 1 0
Διαφήμιση

Ένα ακόμη περιστατικό φρίκης-που μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το ποιος είναι το πραγματικό ζώο-αποτελεί αυτό που συνέβη στη Μεσσηνιακή Μάνη, όταν κάτοικοι της περιοχής αντίκρυσαν μία αποτρόπαιη εικόνα · Τα άψυχα σώματα ενός τσακαλιού και μιας αλεπούς να κρέμονται με σχοινιά από κολώνες στην περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Εξωχωρίου και Σαϊδόνας.
Το γεγονός έγινε γνωστό μέσα από τα social media, και όπως λέγεται, τουρίστες που βρίσκονταν στη Δυτική Μάνη ήταν εκείνοι που αντίκρυσαν το φρικιαστικό αυτό θέαμα με το νεκρό τσακάλι και την αλεπού, και ειδοποίησαν εν συνεχεία το αστυνομικό τμήμα Καρδαμύλης.

Οι αστυνομικοί στη Δ. Μάνη διαπίστωσαν ότι τα άτυχα ζώα είχαν πυροβοληθεί με κυνηγετικά όπλα σε διαφορετικό σημείο και οι δράστες είχαν κρεμάσει το τσακάλι και την αλεπού μετά την θανάτωσή τους, σε μια τακτική που συνήθιζαν κυνηγοί πριν από αρκετές δεκαετίες. Ο Φιλοζωικός Όμιλος της Μάνης υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστων και η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απορίας άξιο είναι τι σκεφτόταν ο δράστης που δολοφόνησε τα άγρια ζώα και μάλιστα το κρέμασε κοινή θέα. Υπενθυμίζεται πως ο φόνος, ο βασανισμός και η εκτροφή ζώων για μάχες από πλημμελήματα έχουν αναβαθμιστεί σε κακουργήματα (ν. 4830/2021)… Ούτε αυτό όμως καθίσταται αντικίνητρο για ορισμένα κτήνη, το αφτί των οποίων δεν φαίνεται να ιδρώνει.

Mani-kremasmena-zwa

Δηλητηρίασαν δεκάδες ζώα

Μαρτυρικό θάνατο βρήκαν μπροστά στα μάτια ανήλικων παιδιών τουλάχιστον δέκα σκυλιά και αρκετές γάτες, που δηλητηριάστηκαν με “φόλες” στην περιοχή της Κερασιάς στη Μαγνησία. Μάλιστα, εκτός από τα αδέσποτα, θανατώθηκαν και δεσποζόμενα ζώα στις αυλές των σπιτιών. Οι κάτοικοι βρήκαν δηλητηριασμένα κομμάτια κρέατος που είχε σκορπίσει άγνωστος, ο οποίος αναζητείται από τους αστυνομικούς του τμήματος Βελεστίνου.
Διαφήμιση