Αρχική Ειδήσεις Κικίλιας για νέες συλλήψεις για εμπρησμούς: Οι υπαίτιοι θα πληρώσουν

Κικίλιας για νέες συλλήψεις για εμπρησμούς: Οι υπαίτιοι θα πληρώσουν

0
fotia canader
Διαφήμιση

Το μήνυμα ότι οι υπαίτιοι δεν θα μείνουν ατιμώρητοι και θα πληρώσουν για τις συνέπειες των εγκληματικών ενεργειών έστειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μετά τις νέες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Β.Κικίλιας «Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα 66χρονος που συνελήφθη από τη ΔΑΕΕ για εμπρησμό από πρόθεση στις 4 επικίνδυνες φωτιές που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες μας στη Βάρη στις 8 και 9 Ιουνίου. Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη και τώρα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Χθες συνελήφθησαν άλλοι τρεις άνδρες που κατηγορούνται ότι  κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών προκάλεσαν την πυρκαγιά στην Κορομηλιά Δομοκού. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο έδωσαν σκληρή μάχη για να σώσουν τον οικισμό που απειλήθηκε, καθώς η φωτιά ξέσπασε δίπλα σε σπίτια.

Κικίλιας συνέντευξη πυρκαγιές

Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια- καθώς το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα- και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση.

Δεν θα σταματήσουμε να ερευνούμε σε βάθος μία προς μία όλες τις πυρκαγιές, έτσι ώστε οι υπαίτιοι να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να πληρώνουν τις συνέπειες των εγκληματικών ενεργειών τους» κατέληξε ο υπουργός.

Διαφήμιση