Το Πήλιο βρέθηκε στο στόχαστρο πυρκαγιάς το απόγευμα της Τρίτης (13/8) καθώς ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μούσγες Πηλίου. Επί τόπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Μούσγες του Δήμου #Νοτίου_Πηλίου #Μαγνησίας
❗ Παραμείνετε σε ετοιμότητα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) August 13, 2024
Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο πέρα από τη φωτιά στο Πήλιο και στις Μούσγες, εκδηλώθηκαν 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 36 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε.
Την ίδια στιγμή η Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ, Παρασκευή Κατσαούνα, μιλώντας στο ΕΡΤΝews την επόμενη ημέρα των πυρκαγιών στη Βορειοανατολική Αττική, ανέφερε ότι γινόμαστε πιο τροπική χώρα, και θα έχουμε και άλλες διαφορετικές ασθένειες και λοιμώξεις να αντιμετωπίσουμε! «Παρότι πρέπει όλοι να μην πανικοβληθούμε, θερμή παράκληση ας είναι η τελευταία φορά που σταματάμε να κοιτάμε το μετά», τόνισε εκτιμώντας ότι «πέρα από αυτό το φαύλο κύκλο των πυρκαγιών, πλημμυρών, καταστροφών και της αύξησης της θερμοκρασίας, οι επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής είναι και ότι αλλάζει η επιδημιολογία των ιών, που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού. «Εξακολουθεί να υπάρχει επικινδυνότητα», τόνισε η Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα μικροσωματίδια από τον καπνό των πυρκαγιών στη βορειοανατολική Αττική.
«Όσοι έχουν γνωστά προβλήματα, όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, άσθμα ή καρδιαγγειακά προβλήματα», πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα», ανέφερε.