Αρχική Ειδήσεις Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα-Σε επιφυλακή οι αρχές για αναζωπυρώσεις

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα-Σε επιφυλακή οι αρχές για αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν και …κέρδισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάτρα, καταφέρνοντας να θέσουν υπό έλεγχο μέσα σε δύο ώρες την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε!

0
[370678] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας, Τρίτη 9 Ιουλίου 2024. (EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Μετά από δύο ώρες όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής μάχονταν με τις φλόγες, η φωτιά στην Πάτρα είναι αυτή τη στιγμή είναι-ευτυχώς-χωρίς ενεργό μέτωπο και δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο οι διάσπαρτες εστίες καθιστούν σε επιφυλακή υτις αρχές για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Το χρονικό των εκκενώσεων

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γηροκομείου παρουσιάζει πλέον καλύτερη εικόνα. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι εστάλησαν από το 112 δύο μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους στην περιοχή Γηροκομείο να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Εγλυκάδα Πατρών. Αυτή την στιγμή κλειστός είναι ο δρόμος από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Πελετίδης για την πυρκαγιά “η διαδικασία εκκένωσης ευαίσθητων χώρων όπως το νοσοκομείο, το γηροκομείο έχει ολοοκληρωθεί. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε αυτούς τους χώρους έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για αυτούς.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα – Τέθηκε υπό έλεγχο εντός δύο ωρών

Μέχρι στιγμής, είπε πως δεν υπάρχουν συγκεντρωμένες πληροφορίες για μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες. Ο κ. Πελετίδης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα ήταν να αντιμετωπιστούν τα πιο σοβαρά ζητήματα και οι εκκενώσεις, και θα συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τυχόν ζημιές σύντομα.

Λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εκκενώνονται προληπτικά το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Καραμανδανείο Νοσοκομείο Παίδων. Παράλληλα, με μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους προς Εγλυκάδα. Εντολή εκκένωσης από το 112 δόθηκε και για τους κατοίκους από Αρόη και Παγώνα για απομάκρυνση προς Πάτρα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν και εναέρια μέσα.

Λίγο νωρίτερα, στις 2.15, στα κινητά ήχησε το 112, προκειμένου να είναι οι κάτοικοι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Διαφήμιση