Αρχική Ειδήσεις Πάτρα: Η φωτιά έκαψε σπίτια-Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο- (Βίντεο)

Πάτρα: Η φωτιά έκαψε σπίτια-Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο- (Βίντεο)

0
fotia patra
Διαφήμιση

Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γηροκομείου παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι εστάλησαν από το 112 δύο μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους στην περιοχή Γηροκομείο να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Εγλυκάδα Πατρών.

Σύνταξη: ecozen.gr

fotia girokomeio patra

Αυτή την στιγμή κλειστός είναι ο δρόμος από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409.

Επίσης, αμέσωως μόλις ξέσπασε η φωτιά  εκκενώθηκε το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων στην Πάτρα και οι μικροί ασθενείς μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο, ο «‘Αγιος Ανδρέας». Επίσης, εκκενώθηκαν το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

&nbsp

;

 

Λόγω της  διάστασης που πήρε η φωτιά στην Πάτρα, με μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους προς Εγλυκάδα. Εντολή εκκένωσης από το 112 δόθηκε και για τους κατοίκους από Αρόη και Παγώνα για απομάκρυνση προς Πάτρα.

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για τη φωτιά: «Μιλάμε για μέτωπο που είναι εντός αστικού ιστού. Υπάρχει ένας δικαιολογημένος πανικός. Υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε σημεία. Δίνεται μάχη από την Πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα, τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, τους οργανισμού ΟΤΑ και τους εθελοντές. Η πυροσβεστική μετέφερε πως η εικόνα βελτιώνεται». Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Γηροκομειού, δεν έχουν νερό. Η μεγάλη πυρκαγιά έχει επηρεάσει και άλλες περιοχές, και συγκεκριμένα στα Προσφυγικά της  Πάτρας, είχαν μικρές διακοπές ρεύματος. Σημειώνεται πως η φωτιά μπήκε στον χώρο του Καραμανδανείου και έκαψε δέντρα.

Επίσης, οι φλόγες κινήθηκαν και προς το Ίδρυμα Μέριμνα, για το οποίο δόθηκε επίσης εντολή εκκένωσης. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρων, 10 οχήματα, 3 ελικόπτερα κι 1 αεροσκάφος. Συμφωνα με αστυνομικές πηγες του pelop.gr η φωτια φαίνεται να ξεκίνησε απο έκρηξη σε μετασχηματιστή ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

Διαφήμιση