Αρχική Special Topics Ο Εγκέλαδος ξύπνησε για τα καλά στην Κυλλήνη-Nέος σεισμός 4,9R

Ο Εγκέλαδος ξύπνησε για τα καλά στην Κυλλήνη-Nέος σεισμός 4,9R

0
σεισμος
Διαφήμιση

Νέα αναστάτωση έχει προκληθεί στην Κυλλήνη καθώς νέος σεισμός αυτή τη φορά 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή και έγινε αισθητός ακόμη και από λουόμενους!

Σύνταξη:ecozen.gr

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12 Χλμ. ΝΔ της Ανδραβίδας και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Μετασεισμό βλέπει ο Άκης Τσελέντης

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ο σεισμός της Κυτριακής 7/7 μάλλον είναι μετασεισμός από τη χθεσινή 6/7 σεισμική δραστηριότητα, όμως οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

«Απ΄ ότι φαίνεται είναι ένας μετασεισμός λόγω του χθεσινού σεισμού των 4,9 Ρίχτερ, γιατί μέχρι τώρα η μετασεισμική ακολουθία φαίνεται φυσιολογική. Βέβαια οι κάτοικοι είναι σωστό να λαμβάνουν μέτρα σεισμικής προφύλαξης. Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί το φαινόμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θέλει επιτήρηση» λέει ο Ευθύμης Λέκκας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, το "φαινόμενο θέλει επιτήρηση".

20230209 fault surface rupture06
Εικόνα: Ευθύμιος Λέκκας
«Στην ίδια περιοχή η νέα σεισμική δόνηση» τόνισε στο enikos.gr, ο κ. Λέκκας. Σχετικά με τους δεκάδες μικρούς σεισμούς που έχουν καταγραφεί από το Σάββατο 6/7 στην Ηλεία, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε: «Αυτή είναι η ιδιομορφία της περιοχής». «Το παρακολουθούμε και είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» κατέληξε ο κ. Λέκκας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (6/7) σημειώθηκε  στην Κυλλήνη ο πρώτος σεισμός που ανησύχησε τους ειδικούς αλλά και τους κατοίκους. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη καταγραφή Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε θαλάσσιο χώρο 17 χιλιόμετρα νότια της Κυλλήνης. Οι κάτοικοι τόσο στην Κυλλήνη όσο και στην  ευρύτερη περιοχή αντέδρασαν ψύχραιμα παρά την έντασή του από το σχετικά μικρό εστιακό βάθος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε το Σάββατο  στο ΕΡΤNews, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί.

 

Διαφήμιση