Το θερμό κύμα αναμένεται σήμερα να βρεθεί στο “πικ” του φτάνοντας τους 43 βαθμούς, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Παράλληλα διατηρείται ενισχυμένο το μελτέμι, πράγμα που διατηρεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και τον κίνδυνο πυρκαγιάς, στις περιοχές που οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες συνδυάζονται με μεγάλες εντάσεις ανέμου.
Μια μικρή αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας προβλέπεται από το Σαββατοκύριακο, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ωστόσο, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάνει τοπικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στο Ιόνιο το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 41 με 42 και πιθανώς 43 βαθμούς, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Λίγο χαμηλότερα θα διατηρηθεί στις προσήνεμες στο μελτέμι περιοχές, στα παραθαλάσσια όπου θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες και στα νησιά, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 34-35 βαθμούς.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 39 με 40 βαθμούς, στα ανατολικά και βόρεια προσήνεμα 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 39 με 40 βαθμούς.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.