Αρχική Ειδήσεις ΥΜΕ: 30,5 εκατ.ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών σε 33 σχολικές μονάδες σε...

ΥΜΕ: 30,5 εκατ.ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών σε 33 σχολικές μονάδες σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

“Έπεσαν” οι υπογραφές για τις 6 συμβάσεις έργων μεταξύ των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. και των αναδόχων εταιρειών που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε 33 σχολικές μονάδες στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

0
symvasi1
Διαφήμιση

Στην τελετή γι την υπογραφή των έξι συμβάσεων για την αποκατάσταση των ζημιών σε 33 σχολικές μονάδες παρέστησαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρόεδρος της ΚΤΥΠ Α.Ε., Τιμολέων Κατσίπος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε., Αθανάσιος Γιάνναρης.

Τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 30,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε, ότι: «Υπογράφονται, σήμερα, 6 συμβάσεις έργων μεταξύ των Κτιριακών Υποδομών και Αναδόχων Εταιρειών για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν, από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023, σε σχολικές μονάδες στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα.

Αντικείμενο των συμβάσεων είναι:

– η αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια και εγκαταστάσεις,

– ο εκσυγχρονισμός οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, και

– η ανακατασκευή και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου.

Τα 33 σχολεία, στο σύνολό τους, θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ο συνολικός Προϋπολογισμός των συμβάσεων ανέρχεται στα 30,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Πρόκειται για μία ακόμη, σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης, πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης της Ένωσης.

Ενεργούμε υπεύθυνα και μεθοδικά, ώστε να αποδειχθούμε αντάξιοι των προσδοκιών της κοινωνίας».

Ο κ. Κατσίπος τόνισε, ότι: «Πριν λίγους μήνες η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας γνώρισε μια πρωτόγνωρη καταστροφή. Σήμερα, λίγους μήνες μετά, είναι μια ημέρα ελπίδας. Ελπίδα πως με την υπογραφή των 6 συμβάσεων αποκατάστασης 33 σχολικών μονάδων των περιοχών αυτών σύντομα τα παιδιά θα στεγάζονται σε σύγχρονες  και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Είμαστε ευγνώμονες στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών που μας εμπιστεύτηκε τη σημαντική δωρεά των 30,5 εκ. €, χάρη στην οποία γίνεται πραγματικότητα το έργο αυτό. Με τη σκληρή δουλειά και τη συνέπεια όλων είμαι βέβαιος πως σε λίγους μήνες θα περάσουμε από την απόγνωση της καταστροφής στη χαρά της απόδοσης των αποκατεστημένων σχολείων στους μαθητές».

Ο κ. Γιάνναρης δήλωσε, ότι: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα. Η “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” υπογράφει και τις 6 συμβάσεις για την αποκατάσταση 33 σχολικών μονάδων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, συνολικού προϋπολογισμού 30.500.000 €, με δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Σε λίγους μήνες τα σχολεία αυτά θα γίνουν λειτουργικά, σύγχρονα, καλύτερα από ότι ήταν πριν. Με τα παιδιά να γεμίζουν χαρά, τους γονείς να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια για τα παιδιά τους και τους καθηγητές να επιτελούν το λειτούργημά τους στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Μια από τις πιο σημαντικές αποστολές της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” είναι η ενίσχυση της παιδείας. Γιατί όλοι ξέρουμε πως με ισχυρές υποδομές στην παιδεία, η πατρίδα μας είναι πιο ισχυρή και πιο ασφαλής. Μέσα από τα μάτια των παιδιών της, ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της.

Κλείνοντας θα το ξαναπώ. Η ποντοπόρος ναυτιλία πλέει σταθερά δίπλα στην πατρίδα όποτε χρειαστεί. Και σε αυτό το έργο πλέουμε και εμείς μαζί της».

symvasi

33 σχολικές μονάδες – 6 έργα

ΟΜΑΔΑ 1

1

30ο Ν/Γ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

2

ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

3

ΔΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

4

2ο Ν/Γ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

5

2ο ΔΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΟΜΑΔΑ 2

1

Ν/Γ ΚΟΣΚΙΝΑ + ΔΣ ΚΟΣΚΙΝΑ

ΠΑΛΑΜΑ

2

1ο Ν/Γ ΠΑΛΑΜΑ

3

3ο Ν/Γ ΠΑΛΑΜΑ

4

Ν/Γ ΜΑΡΑΘΕΑ + ΔΣ ΜΑΡΑΘΕΑ

5

1ο ΔΣ ΠΑΛΑΜΑ

6

1ο ΔΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

ΟΜΑΔΑ 3

1

1ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – 4ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – 2ο ΕΚ – ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ (κτίρια Κ1, Κ2 , Κ3)

ΒΟΛΟΥ

ΟΜΑΔΑ 4

1

6θέσιο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΔ & 2θέσιο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΑΔ

ΒΟΛΟΥ

2

6ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ

3

1ον ΔΣ ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

4

1ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – 4ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – 2ο ΕΚ – ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ (κτίρια Κ4, Κ5)

ΒΟΛΟΥ

ΟΜΑΔΑ 5

1

ΕΠΑΛ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ + ΓΥΜΝ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

2

Ν/Γ ΠΕΤΡΟΠΟΡΟΥ

3

Ν/Γ και ΔΣ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ και ΑΠΧ

ΔΟΜΟΚΟΥ

ΟΜΑΔΑ 6

1

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΔΟΜΟΚΟΥ

2

ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ

3

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝ. & ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

4

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

5

Ν/Γ & ΔΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

6

ΓΥΜΝΑΣΙΟ και ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

 

Διαφήμιση