Αρχική Special Topics “Μακραίνει” η Σελήνη-Μεγαλώνει η ημέρα στη Γη

“Μακραίνει” η Σελήνη-Μεγαλώνει η ημέρα στη Γη

0
planet earth 4427438 1280
Διαφήμιση

Τα πάνω-κάτω στον γήινο χρόνο φέρνει η απομάκρυνση που καταγράφεται στη Σελήνη από τον πλανήτη Γη ·Μάλιστα, κάθε χρόνο η Σελήνη απομακρύνεται από τη Γη με ρυθμό 3,81 εκατοστά, αλλάζοντας και τα δεδομένα στον χρόνο του πλανήτη μας!

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η απομάκρυνση της Σελήνης από τη Γη, έχει σημαντικό αντίκτυπο στο χρόνο. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ημέρες στη Γη γίνονται όλο και μεγαλύτερες επειδή η Σελήνη απομακρύνεται σιγά σιγά.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μια ημέρα στον πλανήτη πριν από 1,4 δισεκατομμύρια χρόνια διαρκούσε μόλις 18 ώρες. «Καθώς η Σελήνη απομακρύνεται, η Γη μοιάζει με έναν περιστρεφόμενο αθλητή του καλλιτεχνικού πατινάζ που επιβραδύνει καθώς τεντώνει τα χέρια του», δήλωσε ο καθηγητής Stephen Meyers, συν-συγγραφέας της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison.

«Μία από τις φιλοδοξίες μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε την αστροχρονολογία για να πούμε τον χρόνο στο πιο μακρινό παρελθόν, να αναπτύξουμε πολύ αρχαίες γεωλογικές κλίμακες χρόνου», συνέχισε. «Θέλουμε να είμαστε σε θέση να μελετήσουμε πετρώματα ηλικίας δισεκατομμυρίων ετών με τρόπο που να είναι συγκρίσιμος με τον τρόπο που μελετάμε τις σύγχρονες γεωλογικές διεργασίες».

Οι ερευνητές μελέτησαν ιζήματα από έναν βραχώδη σχηματισμό ηλικίας 90 εκατομμυρίων ετών. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα φέρεται να ανακάλυψε τους κλιματικούς κύκλους της Γης.

Από τα ευρήματα, γνωρίζουμε ότι η Σελήνη σήμερα απομακρύνεται από τη Γη με ρυθμό 3,81 εκατοστά κάθε χρόνο. Οι επιστήμονες κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι κάποτε η Σελήνη θα ήταν τόσο κοντά που οι βαρυτικές αλληλεπιδράσεις της Γης θα την είχαν διαλύσει.

Διαφήμιση