Αρχική Ειδήσεις “Ήχησε” το μήνυμα 112 για τον Άγιο Θωμά Λάρισας-Πυρκαγιές και σε Λιβαδειά,...

“Ήχησε” το μήνυμα 112 για τον Άγιο Θωμά Λάρισας-Πυρκαγιές και σε Λιβαδειά, Αρκαδία, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Πέλλα και Κιλκίς

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Αρκετά είναι τα μέτωπα, με τις δασικές πυρκαγιές να βρίσκονται σε εξέλιξη σε Λιβαδειά, Αρκαδία, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Πέλλα και Κιλκίς, ενώ στην περίπτωση της πυρκαγιάς για τον Άγιο Θωμά Λάρισας ήχησε και το μήνυμα 112.

Συγκεκριμένα, έχουν ξεσπάσεις πύρινα μέτωπα σε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας, στο Καινούργιο Αγρινίου, στο Χέρσο Κιλκίς, στον Άγιο Θωμά Λάρισας, στο Ακόντιο Λιβαδειάς και στην περιοχή Μελισσουργός Θεσσαλονίκης.

Λάρισα

Μια ακόμη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6) στη Λάρισα, όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Αγίου Θωμά. Οι φλόγες είναι στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, χωρίς να έχουν περάσει στα σπίτια.

Υπάρχουν πληροφορίες πως στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν αλλά λόγω της φωτιάς δεν μπορούν να φύγουν από το σημείο. Μάλιστα, εστάλη και μήνυμα 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά είναι ελεγχόμενη (16:15).

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το μεσημέρι, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά κοντά στο χωριό Αμπελωνας, σημάνοντας συναγερμό, αφού πλησίαζε σε κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά αυτή αντιμετωπίστηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Σημειώνεται πως στην ευρύτερη περιοχή πνέουν άνεμοι, ευνοώντας τις πυρκαγιές.

Αρκαδία

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Τσελεπάκου Αρκαδίας, στο Μαίναλο όπου καίγονται ξερά χόρτα. Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου Τρίπολης, μηχανήματα έργου. Η φωτιά δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Αγρίνιο

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία για πυρκαγιά στην περιοχή του Καινούργιου, στο Αγρίνιο.

Η φωτιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 27 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και10 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης 2 ελικόπτερα. Το έργο της πυρόσβεσης βοηθούν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Θεσσαλονίκη

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελισσουργός Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ,15 οχήματα, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ.

 

Διαφήμιση