Αρχική Ειδήσεις Χρ.Σταϊκούρας: Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης στα σχολεία του Δομοκού

Χρ.Σταϊκούρας: Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης στα σχολεία του Δομοκού

0
scholeia domokos
Διαφήμιση

Οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη και τα σχολεία αναμένεται να παραδοθούν σταδιακά από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 33 σχολεία υπέστησαν ζημιές σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα από την κακοκαιρία «Daniel». Το συνολικό κόστος αποκατάστασης ανέρχεται σε 30,5 εκατ. ευρώ.

Οι σχολικές μονάδες σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης από την ΚΤΥΠ με τη δωρεά της ΕΕΕ

Χρήστος Σταϊκούρας: 1,5 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση των υποδομών στην Θεσσαλία

Τον οδικό χάρτη των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στις υποδομές σκιαγράφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός υποδομών και μεταφορών, στη διάρκεια του πρώτου διεθνούς συνεδρίου του ΤΜΕΔΕ, «Redefining The Future Horizons».

Ο κ. Σταϊκούρας επιχείρησε παράλληλα να βάλει φρένο στην καλλιέργεια υπέρμετρων προσδοκιών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όλα μαζί τα έργα δεν γίνονται, θέτουμε προτεραιότητες, είναι πολύ σημαντικό να αυξηθούν οι πόροι σε επίπεδο ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».

«Χρειάζεται να ενισχυθούν οι πόροι της ΕΕ για την ανθεκτικότητα των υποδομών, διαθέτουμε ως υπουργείο 1,5 δισ. ευρώ από Ταμείο Ανάκαμψης και εθνικούς πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών στην Θεσσαλία (963 εκατ. ευρώ για σιδηρόδρομο και περίπου 40 εκατ. ευρώ για τα σχολεία). Από κοινού με το ΤΕΕ προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα υφιστάμενων υποδομών (γέφυρες, αντιπλημμυρικά). Στις μεταφορές στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους όρους της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, σήμερα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης», επεσήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Διαφήμιση