Αρχική Special Topics Πρόσφατη έρευνα της IWG:Σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη από την υβριδική εργασία

Πρόσφατη έρευνα της IWG:Σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη από την υβριδική εργασία

Οι επιχειρήσεις έχουν μειώσει τη χρήση ενέργειας κατά ένα πέμπτο (19%) ως αποτέλεσμα της συνετής χρήσης των χώρων εργασίας τους ή με την παροχή πρόσβασης στις ομάδες τους σε ευέλικτους χώρους εργασίας.

0
yvridiki ergasia
Διαφήμιση

Το 84% των επιχειρήσεων που έχουν υιοθετήσει την υβριδική εργασία ως βασικό μοντέλο συνεργασίας έχουν μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα!

Παράλληλα:

  • Περισσότερο από τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωσης ενέργειας, όπως η μείωση των υπαρχόντων χώρων εργασίας στο κέντρο της πόλης ή η παροχή της δυνατότητας εργασίας των υπαλλήλων σε ευέλικτους χώρους εργασίας.

Πρόσφατη έρευνα της IWG και της ARUP για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ανέδειξε ότι η εργασία πιο κοντά στο σπίτι μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα έως και 90%. Τα στοιχεία προέρχονται από την IWG, η οποία άνοιξε 867 νέα γραφεία παγκοσμίως το 2023, η πλειονότητα των οποίων βρίσκονται σε προαστιακές και αγροτικές τοποθεσίες κοντά στον τόπο κατοικίας των εργαζομένων.

Η υβριδική εργασία έχει επιτρέψει στις επιχειρήσεις να μειώσουν τη κατανάλωση ενέργειας κατά ένα πέμπτο, καθώς αντικαθιστούν μεγάλους γραφειακούς χώρους στο κέντρο της πόλης με μικρότερους, πιο ενεργειακά αποδοτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων ευέλικτων χώρων εργασίας, σύμφωνα με νέες έρευνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα πρόσφατα.

Η IWG, ο μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας στον κόσμο, με επωνυμίες  όπως  η Spaces και η Regus, διενήργησε έρευνα σε περισσότερους από 500 CEOs και διαχειριστές εγκαταστάσεων σε επιχειρήσεις που έχουν υιοθετήσει πολιτικές υβριδικής εργασίας. Τα ευρήματα έδειξαν ότι ο μέσος όρος κατανάλωσης ενέργειας σε αυτές τις εταιρείες έχει μειωθεί κατά 19% από τότε που εισήγαγαν πολιτικές υβριδικής εργασίας, ωφελώντας τόσο στο περιβάλλον όσο και την κερδοφορία τους.

Η μελέτη, αναδεικνύει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τις επιχειρήσεις που υιοθετούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας και μετακινούνται από ακριβούς γραφειακούς χώρους στο κέντρο της πόλης σε μικρότερα περιφερειακά γραφεία και κτίρια συνεργασίας σε στρατηγικά σημεία κοντά στον τόπο κατοικίας των υπαλλήλων.

Σχεδόν οι μισοί από όσους συμμετείχαν στην έρευνα (44%) έχουν μειώσει τους παραδοσιακούς γραφειακούς χώρους κατά ένα τέταρτο (25%), με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των λειτουργικών τους δαπανών, ενώ το 19% έχει καταφέρει να μειώσει τους γραφειακούς του χώρους κατά 26-50%. Ένα εντυπωσιακό 84% δήλωσε στην έρευνα ότι η υβριδική εργασία ήταν καθοριστική για τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας και του οικολογικού αποτυπώματος της εταιρείας, με περιθώρια ακόμη μεγαλύτερης μείωσης καθώς το 79% των επιχειρήσεων είναι πρόθυμο να εξερευνήσει επιπλέον τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, όπως με την συρρίκνωση των χώρων εργασίας ή την παροχή πρόσβασης στους εργαζομένους σε ευέλικτους χώρους εργασίας.

ba4bfc030e59bf0d24eac6caa5badf47 XL

Οι μικρότεροι, περιφερειακοί ευέλικτοι χώροι εργασίας διαθέτουν υψηλότερα ποσοστά πληρότητας και, συνεπώς, χαμηλότερες εκπομπές ανά εργαζόμενο. Μια προηγούμενη έρευνα της IWG είχε δείξει ότι μόνο ένας στους πέντε θα ταξίδευε για περισσότερο από 30 λεπτά καθημερινά για να πάει στην δουλειά του, ενώ το 60% θέλει να εργάζεται σε απόσταση μικρότερη των 15 λεπτών από το σπίτι του.

Μια προηγούμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που πραγματοποιήθηκε από την IWG και την ARUP είχε δείξει επίσης ότι η εργασία πιο κοντά στο σπίτι μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα έως και 70% στο Μάντσεστερ (Ηνωμένο Βασίλειο), 87% στο Λος Άντζελες (ΗΠΑ), 82% στη Νέα Υόρκη, και σχεδόν 90% στην Ατλάντα, κυρίως λόγω της μείωσης των εκπομπών των  κτιρίων και των μεταφορών.

Ο Mark Dixon, CEO & Ιδρυτής της IWG, δήλωσε: “Η παγκόσμια μετάβαση στην υβριδική εργασία δεν φέρνει μόνο ισχυρά οφέλη στην παραγωγικότητα και στη χρηματοοικονομική απόδοση των εταιρειών καθώς και βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας-προσωπικής ζωής στους εργαζομένους,  αλλά και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Αυτή η πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι επιχειρήσεις που έχουν υιοθετήσει το υβριδικό μοντέλο έχουν ήδη μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Τα περιβαλλοντικά οφέλη μέσω της υιοθέτησης της υβριδικής εργασίας δεν σταματούν εκεί. Προηγούμενες έρευνες της Arup έχουν δείξει ότι επιτρέποντας απλά στους ανθρώπους να εργάζονται κοντά στο σπίτι τους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μοιράζονται τον χρόνο τους μεταξύ ενός τοπικού χώρου εργασίας και του σπιτιού τους μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με την εργασία ενός εργαζομένου κατά 90%.”

Διαφήμιση