Αρχική Special Topics Μητσοτάκης στο ΤΕΕ:Ένα βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης

Μητσοτάκης στο ΤΕΕ:Ένα βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης

Για ακόμα ένα βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού μίλησε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στη διάρκεια της παρουσίασης του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη και του Εθνικού Μητρώου Υποδομών.

0
mitsotakis
Διαφήμιση

«Δίνουμε συνέχεια σε μια σιωπηλή επανάσταση. Το Εθνικό Μητρώο Υποδομών και ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης είναι πολυεργαλεία στα χέρια των Μηχανικών, των Δικηγόρων και των πολιτών. Το πολιτικό μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης είναι ότι κάνουμε ένα βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

tee

«Δίνουμε συνέχεια σε μια σιωπηλή επανάσταση στον κλάδο των κατασκευών στη χώρα», είπε στην παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του ΤΕΕ για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, στο Κέντρο Πολιτισμού/Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως τόνισε, «με λίγα κλικ στον υπολογιστή θα φτάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε μια τεράστια γραφειοκρατία».

Μίλησε για «ακόμα ένα βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού» και πρόσθεσε ότι μετά την πιλοτική της φάση η πλατφόρμα αυτή θα ενσωματώνει κάθε νέο στοιχείο και δεδομένο του πολεοδομικού σχεδιασμού.

«Όταν είχα εκλεγεί βουλευτής το 2004 για πρώτη φορά, σε μια από τις συζητήσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον ρώτησα ποια θα ήταν η κορυφαία μεταρρύθμιση για τον ίδιο, και απάντησε χωρίς δισταγμό: η οργάνωση του χώρου. Να μπορούμε να γνωρίζουμε πού μπορούμε να χτίζουμε. Όλα αυτά γίνονται στο όνομα της Ελληνίδας και του Έλληνα για πιο ποιοτική ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

psifiakos chartis

«Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις για μια σύγχρονη Ελλάδα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε μονόδρομο τις μεταρρυθμίσεις για μια σύγχρονη Ελλάδα, που θέλει να φτάσει πιο κοντά στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι ο Ενιαίος ψηφιακός χάρτης αποτελεί ένα τέτοιο βήμα.

«Αυτές οι αλλαγές έχουν πολιτικό πρόσημο, και ο στόχος μας είναι να βελτιώνεται η ζωή όλων, και απαντούν σε ανάγκες της εποχής, όπως η κλιματική κρίση», τόνισε επίσης.

Είπε ακόμα ότι είναι χρήσιμο να θυμόμαστε από πού ξεκινήσαμε σε μια χώρα που δεν έχει καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και, εν συνεχεία, απαρίθμησε όλα όσα έχουν γίνει για την κατάργηση της γραφειοκρατίας στον τομέα των κατασκευών.

Έκλεισε λέγοντας ότι έγιναν πολλά, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. «Είναι κομβικής σημασίας», τόνισε, «η πολιτική σταθερότητα και η παραγωγική συνέχεια, που θα δοκιμαστούν σε λίγες εβδομάδες στις ευρωεκλογές. Μόνο η ΝΔ μιλάει για την Ευρώπη και αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση ξέρει να διεκδικεί και να φέρνει και να αξιοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους». Πρόσθεσε δε ότι το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

tee1
Διαφήμιση