Αρχική Special Topics ΗΠΑ: Καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι σε Τέξας, Αρκάνσας, Μιζούρι-Νεκροί και τραυματίες (Βίντεο)

ΗΠΑ: Καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι σε Τέξας, Αρκάνσας, Μιζούρι-Νεκροί και τραυματίες (Βίντεο)

0
HPA jpg
Διαφήμιση

Οι ΗΠΑ πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα καθώς καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν Τέξας, Αρκάνσας, Μιζούρι, Ιλινόις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 5 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν , ενώ σπίτια και περιουσίες καταστράφηκαν.

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο καταστροφικός ανεμοστρόβιλος που έπληξε το Πέριτον του Τέξας, είχε ως αποτέλεσμα  τουλάχιστον πέντε νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες. Ο ανεμοστρόβιλος, που ταξινομήθηκε ως EF3, χτύπησε την πόλη με ταχύτητες ανέμου έως και 140 χλμ, χαράσσοντας μια διαδρομή καταστροφής πάνω από 6,39 μίλια. Στα θύματα περιλαμβάνονται δύο γυναίκες που βρέθηκαν σε ένα τυπογραφείο και μια τράπεζα τροφίμων και ένα 11χρονο αγόρι που βρέθηκε σε ένα πάρκο.

&nb

Η καταιγίδα προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και άφησε πολλούς χωρίς ρεύμα. Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται καθώς η κοινότητα παλεύει με τις συνέπειες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS) καταμέτρησε συνολικά 25 ανεμοστρόβιλους το  Σάββατο 25/5.

Στη διασταύρωση πέντε πολιτειών του Missouri, Illinois. Κεντάκι, Τενεσί και Αρκάνσας, μια νέα απειλή σήμανε συναγερμός καθώς οι Αρχές είχαν πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία πλησίαζε καταστροφικός ανεμοστρόβιλος! “Για άλλη μια φορά, παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε όλες τις ειδοποιήσεις και ενημερώσεις από μετεωρολογικούς υπαλλήλους εάν ζείτε σε αυτές τις περιοχές”, συστήνονταν με διαρκή μηνύματα στους κατοίκους.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις αρχές, καθώς οι καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι  έπληξαν το Τέξας, την Οκλαχόμα και το Αρκάνσας κατά τη διάρκεια της νύχτας Σαββάτου προς Κυριακή. Δυνάμεις διάσωσης εξακολουθούσαν να πραγματοποιούν έρευνες  για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν επιζώντες κάτω από ερείπια κτιρίων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που προκάλεσαν επίσης εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Διαφήμιση