Αρχική Special Topics Δ. Κουρέτας: Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε μαθήματα Διοίκησης – απέλυσε 6 υπαλλήλους...

Δ. Κουρέτας: Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε μαθήματα Διοίκησης – απέλυσε 6 υπαλλήλους που χρηματίζονταν!(Βίντεο)

0
kouretas jpg
Διαφήμιση

Το μαχαίρι στο κόκκαλο έβαλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας καθώς υπέγραψε την απόλυση συνολικά έξι υπαλλήλων που σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους βαρύνουν χρηματίζονταν!

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών & Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, που ψηφίστηκε από έξι (!) παγκόσμιας φήμης νομπελίστες για την είσοδό του στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών (World Academy Of Sciences), δεν μάσησε τα λόγια του!

Ο ίδιος ερωτώμενος για το συγκεκριμένο ζήτημα αρκέστηκε να τονίσει πως: «Όπως ξέρετε εμείς κάνουμε τη δουλειά μας αθόρυβα όπως πρέπει να γίνεται. Κάποιοι υπάλληλοι έχουν συλληφθεί για χρηματισμό. Κινήθηκε η διαδικασία, πέρασαν από το αρμόδιο όργανο και υπογράφεται διαπιστωτική πράξη με την οποία τους στέλνω σε αργία. Το μήνυμα πρέπει να δοθεί. Εδώ είμαστε για να υπηρετούμε τους πολίτες, όποιοι έχουν καταλάβει λάθος πράγματα θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως και εφαρμόζεται. Δεν υπάρχει κανείς πάνω από τον νόμο και αυτές οι πράξεις έχουν αυτή τη λογική».

Υπενθυμίζεται πως στους εν λόγω υπαλλήλους είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με παράλληλη επιβολή διοικητικών κυρώσεων για την τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων, και ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα την διαπιστωτική πράξη με την οποία τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Εντυπωσιασμένος από την καινοτομία που συνάντησε στο τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο οποίο προΐσταται ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, δήλωνε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης το 2017, όταν το είχε επισκεφθεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έξι χρόνια αργότερα – ως πρωθυπουργός  πια, τον υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ως  περιφερειάρχη της Θεσσαλίας, όπου εξελέγη με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εκείνη την επίσκεψη, ο  Δημήτρης Κουρέτας είχε αναλάβει να ξεναγήσει στις νέες εγκαταστάσεις τον πρόεδρο της ΝΔ και να του παρουσιάσει ότι νέο και καινοτόμο υπάρχει σε εξέλιξη στα εργαστήρια του τμήματος!

«Όταν ζεις σε ένα μικρό μέρος, δεν μπορείς να κάνεις κάτι κακό, διότι πιο εύκολα το πληρώνεις», είχε αναφέρει ο Δημήτρης Κουρέτας, σε συνέντευξή του στον Παύλο Αγιαννίδη. Ο Έλληνας επιστήμονας, που ψηφίστηκε από έξι, παγκόσμιας φήμης νομπελίστες για την είσοδό του στην Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών (World Academy Of Sciences). Ναι, το παιδί από τα προσφυγικά της Πάτρας, στην ιστορία μας. Εκλεγμένος πλέον Περιφερειάρχης Θεσσαλίας –και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό–, που συνεχίζει και εξηγεί τη σκέψη του: «Πρέπει να είσαι, και μαθαίνεις να είσαι, ευθύς και έντιμος. Να μην χρησιμοποιείς τεχνάσματα επιβίωσης». Οπως και όταν τελικά καταφέρεις να βρεθείς, όπως εκείνος, σε ένα περίφημο πανεπιστήμιο: το Χάρβαρντ. Όπου «ο ουρανός είναι το μόνο όριο» και το ίδιο το περιβάλλον μπορεί να σού αλλάξει πολύ την προσωπικότητα. Να σε κάνει να πιστέψεις πολύ στον εαυτό σου, στο καλό μέσα σου και στο καλό που μπορείς να κάνεις.

Πηγή: Protagon.gr

Διαφήμιση