Αρχική Special Topics Χρ. Σταϊκούρας: Το αεροσκάφος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» στο Ελληνικό-Ένα ζωντανό μνημείο της...

Χρ. Σταϊκούρας: Το αεροσκάφος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» στο Ελληνικό-Ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας

Ένας νέος κύκλος ζωής για το αεροσκάφος Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS στις  εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό ξεκινάει, λαμβάνοντας πλέον το ρόλο της τουριστικής ατραξιόν και μιας ζωντανής απόδειξης για την ιστορική διαδρομή της ελληνικής αεροπλοΐας.

0
aeroplano
Διαφήμιση

Στα εγκαίνια του δεύτερου κύκλου ζωής που ξεκινάει το αεροσκάφος Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο Ελληνικό, παραβρέθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Σταϊκούρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομιά της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για το Ελληνικό. Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας».

Το επιβλητικό αεροσκάφος Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS, το οποίο ανήκε στο δυναμικό της ιστορικής «Ολυμπιακής Αεροπορίας», του Αριστοτέλη Ωνάση, αποτελεί  σημαντικό σταθμό στη μακρά ιστορία της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας. Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας , πρόκειται για έναν κλάδο με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία της Ελλάδας, την υποστήριξη του τουριστικού της προϊόντος και των μετακινήσεων των πολιτών και των επισκεπτών της.

Οι ρίζες της βρίσκονται στην περίοδο του Μεσοπολέμου, ενώ στη Μεταπολεμική Ελλάδα ήταν ο πρώτος τομέας που προσέλκυσε ξένες επενδύσεις. 

staikoyras

Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο ίδιος χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή, από τη συνεργασία της εταιρείας ZELA AVIATION και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, καθώς, όπως είπε, μέσα από αυτήν:

-Ενισχύεται το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

-Αναπτύσσεται η τοπική οικονομία.

-Διατηρούνται και προβάλλονται ψηφίδες της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο, καθώς “δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας”.

olympiaki

Ελεύθεροι για απογείωση” Το Mount Olympus Boeing 727-200 πήρε τη θέση του στην ιστορία του Ελληνικού!

Λαμπερή επίσημη εμφάνιση έκανε το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου το αεροσκάφος της Ολυμπιακής “Mount Olympus Boeing 727-200” το οποίο ανήκε στο δυναμικό της ιστορικής «Ολυμπιακής Αεροπορίας», του Αριστοτέλη Ωνάση και τοποθετήθηκε την άνοιξη του 2024 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου στο Ελληνικό, στο ύψος του Γηπέδου Σουρμένων, στη νέα πλατεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, την πλατεία Ολυμπιακής Αεροπορίας!

Η επιλογή του σημείου δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς εφάπτεται της επένδυσης του Ελληνικού και το αεροσκάφος έρχεται να αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο για τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.

Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Οικοδεσπότες της λαμπερής επίσημης παρουσίασης του ιστορικού αεροσκάφους ήταν ο Πρόεδρος της Zela Aviation και ιδιοκτήτης των αεροσκαφών της Ολυμπιακής Ανδρέας Χριστοδουλίδης και ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.
Φανερά συγκινημένος και ενθουσιασμένος που δίνει στην Ολυμπιακή την ευκαιρία να παραμείνει ζωντανή μέσα από τα εκθέματα των αεροσκαφών της αλλά και της θερμής υποδοχής και αποδοχής που έτυχε από το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και προσωπικά από το Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Zela Aviation Ανδρέας Χριστοδουλίδης.

«Με πικρία ομολογώ ότι επειδή ήμουν άγνωστος στην Ελλάδα, δέχτηκα μεγάλη αρνητικότητα. Τολμώ να πω ότι επισκέφθηκα περίπου 10 δημάρχους και δε μου έδινε κανένας σημασία. Ευχαριστώ τον φίλο μου, το Γιάννη Κωνσταντάτο. Γιάννη, σου ανήκει σα Δήμος, σαν άνθρωπος, σα Δήμαρχος. Ήθελα έναν Δήμαρχο να με αγκαλιάσει γιατί το κάνω για τη χώρα μας, για την μητέρα πατρίδα», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης

Διαφήμιση