Αρχική COVID-19 AstraZeneca: Αντιμέτωπη με αγωγές δισ.- Το εμβόλιο προκαλούσε θρομβώσεις

AstraZeneca: Αντιμέτωπη με αγωγές δισ.- Το εμβόλιο προκαλούσε θρομβώσεις

Η απόσυρση του εμβολίου Covid 19 της AstraZeneca ανοίγει τον “ασκό του Αιόλου” για τη συζήτηση και τους φόβους των σοβαρών παρενεργειών σε βάρος της υγείας εκατομμυρίων πολιτών · Στο στόχαστρο τίθενται εκατομμύρια θάνατοι και επιπλοκές που φαίνεται να οφείλονται στα εμβόλια που είχαν παρασκευαστεί για την προστασία από τον Covid-19, δημιουργώντας όμως νέα θύματα. 

0
in astrazeneca vaccine
Διαφήμιση

 

 

Στην Ευρώπη υπάρχει η υπηρεσία EudraVigilance η οποία μέχρι τις 10 Απριλίου του 2023, όταν και έληξε η περίοδος της πανδημίας, είχε καταγράψει συνολικά 50.648 θανάτους, οφειλόμενους στα εμβόλια όλων των εταιριών-και όχι μόνο της AstraZeneca- και οι οποίοι είχαν προκληθεί, από καρδιακές ανακοπές, από νευρολογικές διαταραχές, εγκεφαλικά και διάφορες άλλες αιτίες.

Στις ΗΠΑ υπήρχε η υπηρεσία VAERS η οποία και αυτή είχε καταγράψει αρκετές δεκάδες χιλιάδες θανάτους.

Στις καταγραφές των δύο υπηρεσιών φυσικά υπήρχαν και εκατοντάδες χιλιάδες σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων.

Ωστόσο υπάρχουν και οι «ανεπίσημες» εκτιμήσεις γιατρών όπως ο διάσημος καρδιολόγος Dr Peter McCullough, o οποίος πρόσφατα αποκάλυψε τον αριθμό των νεκρών λόγω των αναγκαστικών εμβολιασμών κατά του Covid-19.

Οι νεκροί σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ξεπερνούν τα 17 εκατομμύρια παγκοσμίως όταν οι αποδιδόμενοι θάνατοι στον κορωνοϊό είναι 6,962,438!

Όπως και να έχει όλα αυτά σημαίνουν ένα μόνο πράγμα: Πολλές αγωγές για πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ζήτημα που προέκυψε με τα εμβόλια αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς η έρευνα που έγινε για την ανάπτυξη για την δημιουργία τους δεν ξεπέρασε τους έξι μήνες.

Ακόμα και παιδιά του δημοτικού καταλαβαίνω πως για να παραχθεί ένα εμβόλιο πρέπει να περάσει μία περίοδος πέντε ετών!

Ιδιαίτερο θέμα υπάρχει και θα αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο στο προσεχές χρονικό διάστημα με τα εμβόλια mRNA, καθώς πριν τα κατασκευάζουν οι φαρμακευτικές είχαν προειδοποιηθεί ότι θα προκαλούσαν αυτοάνοσα νοσήματα.

Και αυτό γιατί εισχωρούν μέσα στον ανθρώπινο γενετικό κώδικα και ότι μπαίνει εκεί μέσα χωρίς να είναι η «θέση» του να μπει, προκαλεί «αλλεργίες».

Φυσικά δεν τίθεται μόνο θέμα για τα εμβόλια αλλά και για άλλα φάρμακα των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών όπως πρόσφατα έδειξε και η έναρξη της δίκης στις ΗΠΑ, κατά των εταιρειών GSK και Boehringer Ingelheim  που κατασκευάζουν το δημοφιλές παυσίπονο στομάχου Zantac μετά την αγωγή που κατέθεσαν πολλοί πολίτες θεωρώντας ότι ήταν υπεύθυνο για τον καρκίνο από τον οποίο προσβλήθηκαν.

Οι δικηγόροι της Valadez κατηγόρησαν τις φαρμακευτικές εταιρείες GSK και Boehringer Ingelheim σε δικαστήριο του Σικάγο, υποστηρίζοντας ότι γνώριζαν τους κινδύνους του Zantac για καρκίνο αλλά δεν προειδοποίησαν το κοινό.

Η GSK ανέπτυξε το δραστικό συστατικό του Zantac και αργότερα πούλησε το σήμα σε άλλες εταιρείες, ενώ η Boehringer Ingelheim διακινούσε το φάρμακο από το 2006 έως το 2017.

Ο Mikal Watts, δικηγόρος της Valadez, υποστήριξε ότι οι εταιρείες ήξεραν ότι η ρανιτιδίνη, δραστικό συστατικό του Zantac, μπορούσε να μετατραπεί σε NDMA, μια καρκινογόνο ουσία, υπό ορισμένες συνθήκες. Παρ’ όλα αυτά, δεν εξασφάλισαν την κατάλληλη διαχείριση του φαρμάκου.

Το Zantac αποσύρθηκε από την αγορά το 2019, μετά την ανακοίνωση ανεξάρτητου εργαστηρίου που εντόπισε NDMA στο φάρμακο.

TELEM
Ο Jamie Scott έμεινε με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μετά από αιμορραγία την επομένη του εμβολίου Covid

Η AstraZeneca παραδέχεται για πρώτη φορά σε δικαστικά έγγραφα ότι το εμβόλιο Covid μπορεί να προκαλέσει σπάνια παρενέργεια

Ο φαρμακευτικός γίγαντας μηνύεται σε ομαδική αγωγή για τους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιό του προκάλεσε θάνατο και σοβαρούς τραυματισμούς σε δεκάδες περιπτώσεις. Ο Jamie Scott έμεινε με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη αφού υπέστη αιμορραγία την επομένη του εμβολίου Covid

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά σε δικαστικά έγγραφα ότι το εμβόλιο Covid μπορεί να προκαλέσει μια σπάνια παρενέργεια, σε μια προφανή στροφή που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια νομική αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων λιρών.

Ο φαρμακευτικός γίγαντας έχει μηνυθεί στο πλαίσιο ομαδικής αγωγής για τους ισχυρισμούς ότι το εμβόλιό της, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προκάλεσε θάνατο και σοβαρούς τραυματισμούς σε δεκάδες περιπτώσεις.

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο παρήγαγε μια παρενέργεια η οποία είχε καταστροφικές συνέπειες σε μικρό αριθμό οικογενειών.

Η πρώτη υπόθεση κατατέθηκε πέρυσι από τον Τζέιμι Σκοτ, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος έμεινε με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, αφού εμφάνισε θρόμβο αίματος και αιμορραγία στον εγκέφαλο που τον εμπόδισε να εργαστεί, αφού έλαβε το εμβόλιο τον Απρίλιο του 2021. Το νοσοκομείο τηλεφώνησε τρεις φορές στη σύζυγό του για να της πει ότι ο σύζυγός της επρόκειτο να πεθάνει.

Η AstraZeneca αμφισβητεί τους ισχυρισμούς, αλλά έχει αποδεχθεί, σε νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Φεβρουάριο, ότι το εμβόλιο Covid της «μπορεί, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει TTS».

υγεια

Το TTS – που σημαίνει Σύνδρομο Θρόμβωσης με Θρομβοπενία – προκαλεί στους ανθρώπους θρόμβους αίματος και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Πενήντα μία υποθέσεις έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, με τα θύματα και τους θλιμμένους συγγενείς να ζητούν αποζημιώσεις που εκτιμάται ότι φτάνουν τα 100 εκατομμύρια λίρες.

Η παραδοχή της AstraZeneca – η οποία έγινε στο πλαίσιο της νομικής υπεράσπισης της αγωγής του κ. Scott στο Ανώτατο Δικαστήριο – ακολουθεί έντονη νομική διαμάχη. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε πληρωμές εάν η φαρμακευτική εταιρεία αποδεχθεί ότι το εμβόλιο ήταν η αιτία σοβαρής ασθένειας και θανάτου σε συγκεκριμένες νομικές υποθέσεις. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αναλάβει τους νομικούς λογαριασμούς της AstraZeneca.

Άποψη του 2021 από το εσωτερικό της Oxford Biomedica, όπου παρήχθη το εμβόλιο Covid της AstraZeneca ΠΗΓΗ: John Lawrence

Σε απαντητική επιστολή που εστάλη τον Μάιο του 2023, η AstraZeneca δήλωσε στους δικηγόρους του κ. Scott ότι «δεν δεχόμαστε ότι το TTS προκαλείται από το εμβόλιο σε γενικό επίπεδο».

Αλλά στο νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Φεβρουάριο, η AstraZeneca δήλωσε: «Είναι παραδεκτό ότι το εμβόλιο AZ μπορεί, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει TTS. Ο αιτιολογικός μηχανισμός δεν είναι γνωστός.

«Περαιτέρω, το TTS μπορεί να εμφανιστεί και απουσία του εμβολίου AZ (ή οποιουδήποτε εμβολίου). Η αιτιώδης συνάφεια σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση θα είναι θέμα που θα πρέπει να αποδειχθεί από εμπειρογνώμονες».

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο AstraZeneca-Oxford είναι «ελαττωματικό» και ότι η αποτελεσματικότητά του έχει «υπερτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό» – ισχυρισμοί που η AstraZeneca αρνείται σθεναρά.

Οι επιστήμονες εντόπισαν για πρώτη φορά μια σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και μιας νέας ασθένειας που ονομάζεται ανοσοποιητική θρομβοπενία και θρόμβωση που προκαλείται από το εμβόλιο (VITT) ήδη από τον Μάρτιο του 2021, λίγο μετά την έναρξη της διάθεσης του εμβολίου Covid-19.

Οι δικηγόροι των ενάγοντων υποστηρίζουν ότι η VITT αποτελεί υποκατηγορία της TTS, αν και η AstraZeneca δεν φαίνεται να αναγνωρίζει τον όρο.

Η κυβέρνηση έχει αποζημιώσει την AstraZeneca έναντι οποιασδήποτε νομικής αγωγής, αλλά μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να παρέμβει.

Η Kate Scott, σύζυγος του κ. Scott, δήλωσε στην Telegraph: «Ο ιατρικός κόσμος έχει αναγνωρίσει εδώ και πολύ καιρό ότι το VITT προκλήθηκε από το εμβόλιο. Μόνο η AstraZeneca αμφισβήτησε το κατά πόσον η κατάσταση του Jamie προκλήθηκε από το εμβόλιο.

«Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να γίνει αυτή η παραδοχή. Είναι πρόοδος, αλλά θα θέλαμε να δούμε περισσότερα από αυτούς και την κυβέρνηση. Είναι καιρός τα πράγματα να κινηθούν πιο γρήγορα.

«Ελπίζω ότι η παραδοχή τους σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να το λύσουμε αυτό το θέμα νωρίτερα παρά αργότερα. Χρειαζόμαστε μια συγγνώμη, δίκαιη αποζημίωση για την οικογένειά μας και άλλες οικογένειες που έχουν πληγεί. Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας και δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε».

«Η ασφάλεια των ασθενών είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας

Η Sarah Moore, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Leigh Day, η οποία εγείρει τις νομικές αξιώσεις, δήλωσε:

«Η AstraZeneca χρειάστηκε ένα χρόνο για να παραδεχτεί επίσημα ότι το εμβόλιό της μπορεί να προκαλέσει τους καταστροφικούς θρόμβους αίματος, ενώ το γεγονός αυτό είναι ευρέως αποδεκτό από την κλινική κοινότητα από τα τέλη του 2021.

«Σε αυτό το πλαίσιο, δυστυχώς φαίνεται ότι η AZ, η κυβέρνηση και οι δικηγόροι της επιθυμούν περισσότερο να παίξουν στρατηγικά παιχνίδια και να αυξήσουν τα νομικά έξοδα παρά να ασχοληθούν σοβαρά με τον καταστροφικό αντίκτυπο που είχε το εμβόλιό τους AZ στις ζωές των πελατών μας».

Σε ανακοίνωσή της η AstraZeneca δήλωσε: «Η AstraZeneca δεν έχει καμία σχέση με το εμβόλιο του εμβολίου: «Τα συλλυπητήριά μας απευθύνονται σε όλους όσοι έχασαν αγαπημένα πρόσωπα ή ανέφεραν προβλήματα υγείας. Η ασφάλεια των ασθενών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν σαφή και αυστηρά πρότυπα για να διασφαλίσουν την ασφαλή χρήση όλων των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων.

«Από το σύνολο των στοιχείων των κλινικών δοκιμών και των δεδομένων του πραγματικού κόσμου, το εμβόλιο AstraZeneca-Oxford έχει αποδειχθεί συνεχώς ότι έχει αποδεκτό προφίλ ασφάλειας και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο δηλώνουν σταθερά ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν των κινδύνων των εξαιρετικά σπάνιων πιθανών παρενεργειών».

Η εταιρεία επισημαίνει ότι οι πληροφορίες προϊόντος σχετικά με το εμβόλιο επικαιροποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2021, με την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου, για να συμπεριλάβουν «την πιθανότητα το εμβόλιο AstraZeneca-Oxford να είναι ικανό, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει» TTS.

Η εταιρεία δεν αναγνωρίζει τους ισχυρισμούς ότι πραγματοποίησε στροφή αναγνωρίζοντας ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει TTS στα δικαστικά έγγραφα.

Ανεξάρτητες μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν απίστευτα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σώζοντας περισσότερες από έξι εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κατά το πρώτο έτος της διάδοσής του.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι το εμβόλιο ήταν «ασφαλές και αποτελεσματικό για όλα τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω» και ότι η ανεπιθύμητη ενέργεια που προκάλεσε τη δικαστική προσφυγή ήταν «πολύ σπάνια».

υγεια1

Ο Μπόρις Τζόνσον εξήρε το εμβόλιο ως «θρίαμβο της βρετανικής επιστήμης» 

Το εμβόλιο -που κατά την κυκλοφορία του χαιρετίστηκε από τον Μπόρις Τζόνσον ως «θρίαμβος για τη βρετανική επιστήμη»- δεν χρησιμοποιείται πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τους μήνες μετά την εξάπλωσή του, εντοπίστηκε από τους επιστήμονες η δυνητικά σοβαρή παρενέργεια του εμβολίου. Στη συνέχεια, συστήθηκε να προσφερθεί στα άτομα κάτω των 40 ετών ένα εναλλακτικό εμβόλιο, επειδή ο κίνδυνος του εμβολίου της AstraZeneca υπερέβαινε τη βλάβη που προκαλούσε το Covid.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν οικογένειες που μηνύουν την εταιρεία φαρμάκων υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο δεν ήταν τόσο ασφαλές όσο δικαιούνταν να περιμένουν τα άτομα. Μηνύουν την εταιρεία, που εδρεύει στο Κέιμπριτζ, βάσει του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών του 1987.

Οι δικηγόροι του κ. Scott υποστήριξαν ότι υπέστη «προσωπικές βλάβες και επακόλουθες ζημίες που προκύπτουν από την πρόκληση ανοσολογικής θρόμβωσης με θρομβοπενία που προκαλείται από το εμβόλιο (VITT) ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού του στις 23 Απριλίου 2021, με το εμβόλιο Covid-19 της AstraZeneca».

Τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Ρύθμισης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) δείχνουν ότι τουλάχιστον 81 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο πιθανολογείται ότι συνδέονται με την ανεπιθύμητη ενέργεια που προκάλεσε θρόμβωση σε άτομα που είχαν επίσης χαμηλά αιμοπετάλια στο αίμα.

Συνολικά, σχεδόν ένας στους πέντε ανθρώπους που έπασχαν από την πάθηση πέθανε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του MHRA.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δικό της σύστημα αποζημίωσης για τα εμβόλια, αλλά τα φερόμενα ως θύματα ισχυρίζονται ότι η εφάπαξ πληρωμή των 120.000 λιρών είναι ανεπαρκής.

Τα στοιχεία που ελήφθησαν στο πλαίσιο αιτήματος για την ελευθερία της πληροφόρησης δείχνουν ότι από τις 163 πληρωμές που πραγματοποίησε η κυβέρνηση μέχρι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, τουλάχιστον 158 πήγαν σε δικαιούχους του εμβολίου της AstraZeneca.

Το Πρόγραμμα Πληρωμής Ζημιών από Εμβόλια παρέχει αποζημίωση σε όσους τραυματίστηκαν από εμβόλια ή σε πληγέντες συγγενείς. Λιγότερα από πέντε άτομα στο πλαίσιο του προγράμματος έλαβαν εμβόλια εκτός της AstraZeneca.

Η AstraZeneca έχει προηγουμένως υποστηρίξει σε δικαστικά έγγραφα ότι οι αξιώσεις κατά της εταιρείας είναι «συγκεχυμένες» και «νομικά εσφαλμένες».  Στην αίτηση υπεράσπισης, η AstraZeneca δήλωσε ότι το προφίλ οφέλους/κινδύνου του εμβολίου ήταν και παραμένει θετικό.

Η AstraZeneca είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με κεφαλαιοποίηση άνω των 170 δισεκατομμυρίων λιρών. Ο διευθύνων σύμβουλός της, Sir Pascal Soriot, είναι το πιο ακριβοπληρωμένο αφεντικό μεταξύ των εταιρειών του FTSE 100, με κέρδη κοντά στα 19 εκατομμύρια λίρες.

Πηγή: The Telegraph

Διαφήμιση