Αρχική Special Topics - 2 4ο Electric & Micro Mobility FORUM-Ας κινηθούμε… ηλεκτρικά!

4ο Electric & Micro Mobility FORUM-Ας κινηθούμε… ηλεκτρικά!

To μέλλον των Μεταφορών, οι οποίες μεταμορφώνονται χάρη στην ηλεκτροκίνηση και τη μικροκινητικότητα θα εξερευνήσει το 4ο “Electric & Micro Mobility Forum”, που διοργανώνει το Smart Press και το GetElectric.gr στις 7 Ιουνίου 2024 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.   

0
electric micro2
Διαφήμιση

Παράλληλα, το συνέδριο 4ο Electric & Micro Mobility FORUM θα αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες Μεταφορών θα βελτιώσουν τις ζωές μας σε ατομικό και εθνικό επίπεδο, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτό το πλαίσιο αλλά και τους τρόπους για να ξεπεράσουμε κάθε σκόπελο και να συγκλίνουμε, ποσοτικά και ποιοτικά, με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Το συνέδριο 4ο Electric & Micro Mobility FORUM θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για εκθέτες, ομιλητές και επισκέπτες, ενώ το video stream των ομιλιών θα είναι διαθέσιμο ondemand.

Μικροκινητικότητα

Αφού εισέβαλε στις ζωές μας με ορμή, η μικροκινητικότητα, πιο ώριμη από ποτέ και εντός σαφέστερου νομικού πλαισίου, αλλά και με το κοινό εξοικειωμένο μαζί της, είναι εδώ για να δώσει σύγχρονες, ατομικές λύσεις μετακίνησης. Δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα κυκλοφορούν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους, εκφράζοντας όχι μόνο την ανάγκη μας για ευέλικτη και οικονομική μετακίνηση, αλλά και μια γενικότερη αλλαγή στάσης ζωής και φιλοσοφίας, πιο βιώσιμη και οικολογική, σε σχέση με την ατομική χρήση Ι.Χ. Ωστόσο, οι υποδομές παραμένουν ο πλέον ανασταλτικός παράγοντας για την υιοθέτηση μέσων μικροκινητικότητας καθώς το δίκτυο ποδηλατόδρομων παρουσιάζει ελάχιστη εξέλιξη, ενώ απουσιάζουν και οι τρόποι εξυπηρέτησης των χρηστών σε σημεία ενδιαφέροντος (στάθμευση, αποθήκευση, φόρτιση) αλλά και ο συνδυασμός με τα Μ.Μ.Μ. Το περιθώριο βελτίωσης είναι μεγάλο αλλά το χρονικό περιθώριο για να το πετύχουμε, διαρκώς μικραίνει.

Ενέργεια-Φόρτιση

Ο κλάδος της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκεται σε διαρκή και ισχυρή ανάπτυξη, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις ήδη υπάρχουσες ανάγκες του στόλου ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και να παρέχει τα εχέγγυα για την μετάβαση περισσότερων χρηστών προς την ηλεκτροκίνηση. Ο εθνικός στόχος των 5.000, δημόσια προσβάσιμων, φορτιστών είναι γεγονός αλλά ορισμένες «παιδικές ασθένειες» παραμένουν χωρίς λύση και η κάλυψη του εθνικού οδικού δικτύου αφήνει «λευκές περιοχές» και αρκετούς οδηγούς χωρίς δυνατότητα φόρτισης. Το Μητρώο Υποδομών Φόρτισης δείχνει το δρόμο προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια όλων των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων ώστε αφ’ενός να εξαλειφθεί το περιβόητο range anxiety και αφ’ετέρου να βελτιωθεί η εμπειρία χρήστη (UX), με ενοποίηση μεθόδων πληρωμής και εξασφάλιση της αξιοπιστίας των υποδομών.

Ηλεκτροκίνηση + MaaS

Έπειτα από ένα ισχυρό 2023 με μερίδιο EVs άνω του 11% και περισσότερα από 15.000 νέα plug-in επιβατικά στους δρόμους μας, αλλά και εκατοντάδες ελαφρά επαγγελματικά EVs, το 2024 έφερε μεγαλύτερες προσδοκίες. Παράλληλα, η έλευση νέων brands στην ελληνική αγορά δημιούργησε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού και νέα, πιο προσιτά μοντέλα προσελκύουν μεγαλύτερη μερίδα του κοινού στην ηλεκτροκίνηση. Κοινός παρονομαστής όλων των προσπαθειών είναι η κρατική στήριξη μέσω προγραμμάτων όπως το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και ο επερχόμενος διάδοχός του, με στόχο το πολυπόθητο «last push» ώστε να φθάσουμε την κρίσιμη μάζα πωλήσεων και στόλου, η οποία με τη σειρά της θα χαράξει το δρόμο για τη σύγκλιση με τις διεθνείς αγορές. Ταυτόχρονα, το Mobility as a Service (MaaS) ξεκινά να κάνει έντονη την παρουσία του και στη χώρα μας, με νέες υπηρεσίες κινητικότητας που στοχεύουν σε ιδιώτες και επαγγελματίες, απομακρυνόμενες από τη φιλοσοφία της παραδοσιακής ιδιοκτησίας οχήματος.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Electric & Micro Mobility Forum απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν τις τάσεις, να αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες ανάπτυξης του κλάδου των Μεταφορών, όπως:

 • Εισαγωγείς και εμπόρους ηλεκτρικών αυτοκινήτων
 • Εισαγωγείς και εμπόρους δικύκλων και μικρο-οχημάτων
 • Παραγωγούς και παρόχους ενέργειας
 • Διαχειριστές σταθμών φόρτισης οχημάτων
 • Κατασκευαστές φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα
 • Κατασκευαστές μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα
 • Εμπόρους αξεσουάρ
 • Στελέχη ΟΤΑ
 • Ρυθμιστικές Αρχές και Κυβερνητικούς Αξιωματούχους
 • Αναλυτές, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Εκπαιδευτικούς
 • Φορείς υπερ της οδικής ασφάλειας
 • Φοιτητές, Δημοσιογράφους
 • Δυνητικούς αγοραστές οχημάτων

…. καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τις σύγχρονες εφαρμογές και καινοτομίες ηλεκτροκίνησης και μικροκινητικότητας.

electric micro1

Διαφήμιση