Αρχική Βίντεο Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια σε 38 ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-Βίντεο

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια σε 38 ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-Βίντεο

Ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα τα δοκιμαστικά δρομολόγια στα 38 ηλεκτρικά  λεωφορεία, που θα κάνουν δοκιμές για 18 ώρες την ημέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

0
ilektrika leoforeia
Διαφήμιση

Για τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών που έχουν ξεκινήσει τα δοκιμαστικά τους δρομολόγια στην Αθήνα μίλησε στο EΡΤΝews και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Στέφανος Αγιάσογλου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) κάνοντας ταυτόχρονα ξενάγηση στη δημοσιογράφο Μαίρη Σκανδάλη.

Δείχνοντας ένα από τα εκατό σαράντα λεωφορεία που αυτή την περίοδο κάνουν δοκιμαστικά δρομολόγια φορτωμένα με βάρη ο κ. Αγιάσογλου εξήγησε ότι αυτό επιβάλλεται από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί. «Ξεκινάμε με τα 140 στην Αθήνα και τα 110 στη Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ λέγοντας ότι αυτή την περίοδο δοκιμάζονται 38 λεωφορεία σε σύνολο 250. Και όπως είπε, «τριάντα δύο από αυτά θα κινηθούν στην Αθήνα και τα έξι στη Θεσσαλονίκη».

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια σε 38 ηλεκτρικά λεωφορεία – Τι λέει ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΥ για τις δυνατότητές τους
Ένας από τους ταχυφορτιστές των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στην Αθήνα.

«Οι δοκιμές έχουν δείξει ότι η εμβέλεια των λεωφορείων αυτών, η μπαταρία τους από τη βασική τους φόρτιση είναι αρκετή για να κάνουν τα δρομολόγια τους» σημείωσε. Και όπως αποκάλυψε ο κ. Αγιάσογλου τα ηλεκτρικά λεωφορεία από την περασμένη εβδομάδα και για έναν ημερολογιακό μήνα θα κάνουν δοκιμές για 18 ώρες την ημέρα στο δρόμο ή έως ότου συμπληρώσουν 5.000 χιλιόμετρα. «Τα λεωφορεία αυτά δεν είναι μόνο ηλεκτρικά. Έχουν όλη τη σύγχρονη τεχνολογία πάνω τους» προσέθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ.

Αθόρυβα και φιλικά προς τους χρήστες και το περιβάλλον τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Επιπλέον, όπως είπε, τα σύγχρονα αυτά λεωφορεία διαθέτουν ράμπα για άτομα με κινητικές δυσκολίες καθώς και usb θύρες για να φορτίζουν οι επιβάτες τα κινητά τους.

«Είναι ένα σύγχρονο λεωφορείο το οποίο είναι αθόρυβο και έχει όλο το “πακέτο” για να οδηγούμε καλύτερα» δήλωσε από την πλευρά του ένας οδηγός.

«Ο υπουργός εξετάζει τη δυνατότητα ενός γενικότερου φορέα, ο οποίος θα κοιτάει τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και αυτό θα περιλαμβάνει τα πάντα. Γιατί ναι μεν τα λεωφορεία είναι σύγχρονα, αλλά και οι δήμοι και η Τροχαία και η Περιφέρεια πρέπει να να βοηθήσουν όλοι μαζί γι’ αυτό» ώστε όπως είπε ο κ. Αγιάσογλου να μπορέσουμε πολύ σύντομα να κινούνται καλύτερα τα οχήματα στο δρόμο.

Πηγή: Συνδέσεις | EΡΤNews

Διαφήμιση