Αρχική Special Topics Παρουσιάστηκε το «Παγκόσμιο Ταμείο Πράσινης Φορολογίας» για το όραμα της «Heptapolis»

Παρουσιάστηκε το «Παγκόσμιο Ταμείο Πράσινης Φορολογίας» για το όραμα της «Heptapolis»

Πρόταση στον ΟΗΕ για ένα «Παγκόσμιο Ταμείο Πράσινης Φορολογίας» (Π.Τ.Π.Φ.), ετοιμάζεται να καταθέσει το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ – Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο που θα αφορά στην χρηματοδότηση του προγράμματος «Heptapolis – Τριλογία, το Όραμα των Δελφών».
0
prasino tameio
Διαφήμιση
Όπως ανέφερε στο ecozen.gr ο πρόεδρος του Σωματείου “ΟΛΥΜΠΟΣ – Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο” Παύλος Πισάνος με αφορμή σημερινή ανακοίνωση για, πρόσφατη, εκδήλωση του σωματείου όπου παρουσιάστηκε το πλαίσιο χρηματοδότησης του προγράμματος «Heptapolis – Τριλογία, το Όραμα των Δελφών», η οικοδόμηση της Heptapolis στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών έχει ήδη εξασφαλισμένο τον απαιτούμενο οικοδομικό χώρο που περιλαμβάνει συνολικά 15 εκατ. τετραγωνικά μέτρα για το «Παγκόσμιο Ταμείο Πράσινης Φορολογίας».
Το κόστος των έργων του φορέα «Heptapolis – Τριλογία» είναι εξαιρετικά μεγάλο και απαιτεί ειδικές μελέτες Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, επενδυτικών και τραπεζικών φορέων αλλά και του προτεινόμενου ευρηματικού φορέα «Παγκόσμιο Ταμείο Πράσινης Φορολογίας» (Π.Τ.Π.Φ.) πληθυσμιακού τύπου, βασισμένου στην αιτούμενη θετική ανταπόκριση των 193 κρατών – μελών του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO.
κλιματική αλλαγή 1021x576
Η πρόταση
 
Η βασική δομή της αιτούμενης πρότασης προς τον ΟΗΕ που θα αφορά το «Παγκόσμιο Ταμείο Πράσινης Φορολογίας» είναι η ακόλουθη:
1) Κάθε κράτος – μέλος του ΟΗΕ θα πιστοποιεί στον φορέα διαχείρισης έναν συγκεκριμένο αριθμό πληθυσμού στο πέρας κάθε ετήσιας περιόδου απογραφής.
2) Για κάθε άτομο του πληθυσμού, κάθε κράτος θα καταβάλλει στο Π.Τ.Π.Φ. ποσό ενός ευρώ ή ενός δολαρίου ετησίως, για μια συγκεκριμένη περίοδο 10 ετών, που θα αφορά στην ολοκλήρωση των οικοδομικών έργων της Heptapolis καθώς και των τρεχόντων ευεργετικών προγραμμάτων του Ο.Η.Ε. και της UNESCO, που θα μετέχουν στα ετήσια έσοδα από το Π.Τ.Π.Φ. Σημειώνεται ότι τα κράτη μέλη της Κίνας και της Ινδίας, λόγω του υπερπληθυσμού τους, θα υπάγονται στην ισότιμη αρίθμηση πληθυσμού των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3) Ως ανταπόδοση του ενός ευρώ ή ενός δολαρίου ετησίως για κάθε άτομο θα είναι η δωρεάν παραχώρηση 10 τεκμηριωμένων ψηφιακών μαθημάτων επιμόρφωσης, πολιτισμού και κουλτούρας, σε γλώσσα ελληνική ή αγγλική, του Avatar e-Learning, τα οποία κάθε νέο έτος θα προσαυξάνονται κατά δέκα νέα μαθήματα που θα επιλέγουν οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Παιδείας κάθε χώρας.
4) Διευκρινίζεται ότι, σε μία περίοδο 10 ετών, κάθε ένα άτομο θα έχει πληρώσει 10 ευρώ ή 10 δολάρια συνολικά και θα έχει στη διάθεσή του 100 ψηφιακά Επιμορφωτικά Μαθήματα κορυφαίων παιδαγωγών, διδασκάλων, καθηγητών και επιστημόνων που θα αποτελούν μία έγκριτη ψηφιακή βιβλιοθήκη εγνωσμένου πνευματικού κύρους, η οποία θα επενεργεί ως κορυφαίος επιμορφωτικός φορέας συμπληρωματικών γνώσεων, η κατοχή των οποίων θα συντελεί στην ανόρθωση του πνευματικού επιπέδου κάθε πληθυσμού και κάθε κράτους, σε κάθε ήπειρο, σε ολόκληρο τον πλανήτη.
5)Ένα μεγάλο μέρος των επιμορφωτικών μαθημάτων είναι ήδη ολοκληρωμένο στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του “Avatar e-Learning” που ξεκίνησε από το 2015 και αφορά στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση των σπουδαστών κάθε χώρας.
6) Η οικονομική διαχείριση των εισπραττόμενων χρημάτων από το Π.Τ.Π.Φ. θα προταθεί να αναληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ενώ η πνευματική διαχείριση των μαθημάτων του Avatar e-Learning θα προταθεί να αναληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της UNESCO, στο πλαίσιο του αγώνα της για την επιμόρφωση των λαών, που αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα έργα του καταστατικού της.
7) Στην ψηφιακή Heptapolis (www.heptapolis.com) υπάρχουν ήδη σε 3D απεικονίσεις όλα τα απαραίτητα κτιριακά συγκροτήματα του ΟΗΕ, της UNESCO και της ΕΕ καθώς και οι περιγραφές δραστηριοποίησης των 193 κρατών – μελών του ΟΗΕ εντός της Heptapolis.
Διαφήμιση