Αρχική Περιβάλλον «Παίζω Χάντμπολ και Προστατεύω το Περιβάλλον»

«Παίζω Χάντμπολ και Προστατεύω το Περιβάλλον»

 

Η επίσκεψη των αθλητών στην Κερκίνη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος «Παίζω Χάντμπολ και Προστατεύω το Περιβάλλον», που διοργανώνει η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ.

0
Διαφήμιση

Το μαγευτικό περιβάλλον της Λίμνης Κερκίνης απόλαυσαν, περισσότερα από 100 παιδιά, αθλητές και αθλήτριες των κλιμακίων χάντμπολ από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν στις Σέρρες  για να συμμετέχουν σε προπονητικό καμπ.

Στο  διάλειμμα από τις προπονήσεις και τους αγώνες τους επισκέφθηκαν την προστατευόμενη περιοχή της Λίμνης Κερκίνης, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος «Παίζω Χάντμπολ και Προστατεύω το Περιβάλλον», που υλοποιεί η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν Grass Handball δίπλα στη λίμνη, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Παραρτήματος Κερκίνης της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την βιοποικιλότητα και τις αξίες του υγροτόπου.

Σκοπός του προγράμματος είναι, μέσα από στοχευμένες δράσεις χάντμπολ, τα παιδιά να παίξουν, να διασκεδάσουν και παράλληλα να κατανοήσουν την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος, ούτως ώστε να αποτελέσουν φορείς της θετικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο πλανήτης μας.

Η Λίμνη Κερκίνη, φαντάζει ως το …αρμοδιότερο περιβάλλον προς την κατεύθυνση αυτή , καθώς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υγροτόπους της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Φιλοξενεί 300 είδη πουλιών, ενώ παράλληλα είναι ένας από τους κορυφαίους οικοτουριστικούς προορισμούς, προσελκύοντας επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Διαφήμιση