Αρχική Ειδήσεις Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής-Η υλοποίηση του και το “όνειρο” αποσυμφόρησης στον Κηφισό

Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής-Η υλοποίηση του και το “όνειρο” αποσυμφόρησης στον Κηφισό

Με όνειρο που αν γίνει πραγματικότητα θα ομορφύνει η ζωή εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών που καθημερινά διασχίζουν τον Κηφισό μοιάζει η υλοποίηση του επιχειρηματικού πάρκου στη Φυλή, σηματοδοτώντας την απομάκρυνση περίπου 6.500 φορτηγών από τον οδικό άξονα με τη μεγαλύτερη κίνηση στη χώρα.

0
kifisos
Διαφήμιση

Το Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής που τίθεται σε τροχιά υλοποίησης αναμένεται να αποτελέσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την Αθήνα που θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό το ποτάμι.

Πρόκειται για ένα έργο που έφθασε ένα βήμα πιο κοντά στη γραμμή εκκίνησης, καθώς με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια και υπογράφει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαος Ταγαράς, προεγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) που προβλέπει το Επιχειρηματικό Πάρκο και τη δημιουργία του.

Το επιχειρηματικό πάρκο δημιουργηθεί στη θέση «Σπηλιές» Δήμου Φυλής Αττικής, σε ακίνητο περίπου 450 στρεμμάτων στο πλαίσιο μετεγκατάστασης των μεταφορικών επιχειρήσεων από την περιοχή του Ελαιώνα Αττικής. Για την μεταγκατάστασή τους στο νέο μεταφορικό πάρκο, οι μεταφορικές εταιρείες θα λάβουν οικονομικά κίνητρα ύψους 21 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη απόφαση του ΥΠΕΝ προλειαίνει το έδαφος για την προκήρυξη του διαγωνισμού, από τον οποίο θα προκύψει ο ανάδοχος. Ο διαγωνισμός αφορά σε σύμβαση Παραχώρησης, και ως εκ τούτου ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλώσουν οι μεγάλοι παίκτες – επενδυτές της εγχώριας αγοράς σε τέτοιου είδους υποδομές.

Όπως προαναφέρθηκε, το έργο λογίζεται ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και μεταξύ άλλων θα απομακρύνει χιλιάδες φορτηγά από τον Κηφισό, κάτι που θα συνδράμει καθοριστικά στο να καταστούν πιο ανθρώπινες οι μετακινήσεις όσων κινούνται καθημερινά στον συγκεκριμένο οδικό άξονα.

kinisi 1.jpg

Ειδικότερα, η απόφαση του ΥΠΕΝ αφορά:

1. Τον καθορισμό στο σύνολο της περιοχής επέμβασης χρήσεων γης του άρθρου 8 «Παραγωγικές δραστηριότητες χαμηλής και μέσης όχλησης» του Π.Δ. 59/2018 (Α’ 114) όπως ισχύει, εξαιρουμένων των ειδικών χρήσεων «(37) Εγκαταστάσεις οχημάτων τέλους κύκλου ζωής» και «(39) Κέντρα αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και Οστών».

2. Το διαχωρισμό της περιοχής επέμβασης σε δύο Ζώνες (Ζώνη 1 και Ζώνη 2) προκειμένου να προστεθεί η ειδική χρήση «(15) Τουριστικά καταλύματα (μόνο κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα)» του άρθρου 9 του Π.Δ. 59/2018, στη Ζώνη 2, για την ορθή λειτουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου.

3. Την εφαρμογή των διατάξεων του ν.4982/2022 για τη χωρική οργάνωση του υποδοχέα.

4. Την εφαρμογή των διατάξεων της αρχαιολογικής νομοθεσίας στις περιοχές που εμπίπτουν σε οριοθετημένες περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, με έλεγχο των έργων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

5. Τη λήψη μέτρων για την προστασία των εγκαταστάσεων από τυχόν δασικές πυρκαγιές, καθώς και των δασικών εκτάσεων που περιβάλουν την περιοχή επέμβασης, με ενδεχόμενο καθορισμό ειδικών ζωνών ασφαλείας.

6. Την εξειδίκευση των επί μέρους χρήσεων γης, όρων & περιορισμών δόμησης και ορίων της περιοχής επέμβασης στο στάδιο πολεοδόμησής της, σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας πολεοδομικής νομοθεσίας, με γνώμονα τις υφιστάμενες τεχνικές και συγκοινωνιακές υποδομές εντός και εκτός της περιοχής επέμβασης.

Πηγή: carandmotor.gr

Διαφήμιση