Αρχική Special Topics «Δάχτυλο του θανάτου» -Το περίεργο φυσικό φαινόμενο στα βάθη της θάλασσας-Βίντεο

«Δάχτυλο του θανάτου» -Το περίεργο φυσικό φαινόμενο στα βάθη της θάλασσας-Βίντεο

Το «Δάχτυλο του θανάτου», αποτελεί ένα απόκοσμο και ανατριχιαστικό φυσικό φαινόμενο που παρατηρήθηκε κάτω από τα παγωμένα βάθη της θάλασσας.

0
daktilotouthanatou
Διαφήμιση

 

 

Το 2011, ένα συνεργείο του BBC κατέγραψε αυτό το ανατριχιαστικό θέαμα, το λεγόμενο «Δάχτυλο του θανάτου» για την πρωτοποριακή σειρά Frozen Planet, αποκαλύπτοντας τον παγετώνα στον κόσμο. Μοιάζοντας με ένα απειλητικό δάχτυλο πάγου που κατεβαίνει από την επιφάνεια του ωκεανού, το φαινόμενο αποτελεί σοβαρή υπαρξιακή απειλή για τα ευαίσθητα οικοσυστήματα που ευδοκιμούν κάτω από τους θαλάσσιους πάγους.

Ο σχηματισμός ενός brinicle ξεκινά με το αλμυρό νερό που περιβάλλει τον θαλάσσιο πάγο, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει κανάλια και εισόδους μέσα στους όγκους πάγου. Καθώς ο πάγος προεξέχει μέσα από το αλμυρό διάλυμα, ξεκινάει ένα ταξίδι προς τα κάτω, καθοδηγούμενο από τη διαφορά πυκνότητας μεταξύ του αλμυρού νερού και του περιβάλλοντος ωκεανού.

Τα πλάνα που καταγράφηκαν για το BBC Earth Unplugged παρέχουν μια συγκλονιστική ματιά στις καταστροφικές δυνατότητες του φαινομένου, παρουσιάζοντας την ικανότητά τους να παγιδεύουν και τελικά να εξαφανίζουν τη θαλάσσια ζωή στο πέρασμά τους. Για τα πλάσματα που κατοικούν στον πυθμένα του ωκεανού, η συνάντηση με ένα μπρινικλ θα μπορούσε να σημαίνει έναν γρήγορο και παγωμένο θάνατο.

Το θέαμα χρησιμεύει ως αυστηρή υπενθύμιση των αδυσώπητων δυνάμεων που παίζουν στον φυσικό κόσμο. Αν και γοητευτικό από απόσταση, το φαινόμενο αντιπροσωπεύει μια επικίνδυνη απειλή για τη λεπτή ισορροπία της ζωής κάτω από τις παγωμένες θάλασσες.

Πράγματι, το να βλέπεις ένα τέτοιο φαινόμενο, το “Δάχτυλο του θανάτου” να κατευθύνεται προς το μέρος σου θα σου προκαλούσε αναμφίβολα ένα αίσθημα τρόμου, προτρέποντας κάποιον να αναζητήσει καταφύγιο προκειμένου να σωθεί.

Διαφήμιση