Αρχική Ειδήσεις Τέμπη: “Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο” λέει ο Κ.Μητσοτάκης-Εξεταστική-παρωδία καταγγέλλει ο Σύλλογος...

Τέμπη: “Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο” λέει ο Κ.Μητσοτάκης-Εξεταστική-παρωδία καταγγέλλει ο Σύλλογος “Τέμπη”

Ένας χρόνος μετά τη τραγωδία των Τεμπών και η αυλαία της Εξεταστικής έκλεισε, αφήνοντας διχασμένα τα μέλη της με διαφορετικά πορίσματα για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα · “Παρωδία” χαρακτήρισε ο Σύλλογος Τέμπη την Εξεταστική Επιτροπή, ενώ ο Πρωθυπουργός, Κ.Μητσοτάκης σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη επανέλαβε ότι τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη!

0
tempi
Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν θέλουμε ξανά έξι χρόνια όπως στη δίκη στo Μάτι» και μίλησε για διαδικασία που θα είναι γρήγορη. Καταλόγισε παράλληλα σε πολιτικούς ότι χτίζουν καριέρες πάνω στο δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη.

Σχετικά με τις εικασίες για «μπάζωμα» είπε: «Τι να συγκαλύψουμε. Δεν θα ξεχάσω τις εικόνες, τις μυρωδιές, στον τόπο της τραγωδίας όπου βρέθηκα την επόμενη ημέρα. Ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Ήξερα ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί να βρουν σορούς στα συντρίμμια. Λυπάμαι και οργίζομαι για όσους μιλούν για μπάζωμα».

«Τι απέγιναν αυτά τα βαγόνια; Εξαϋλώθηκαν; Ο πρώτος πραγματογνώμονας δεν είπε τίποτα από αυτά.»

«Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια» τόνισε. Ερωτηθείς αν είναι αυτή τη στιγμής ο σιδηρόδρομος είπε «Είναι όσο μπορεί κουβαλώντας τις χρόνιες παθογένειες. Η Σύμβαση 717 ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο, μέχρι που χτύπησε ο Daniel».

mitsotakhs

Παρεμβάσεις κατά του μπούλινγκ στα σχολεία

Για τα φαινόμενα βίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες μετά και τόσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη προ ημερών. «Οι ύποπτοι θα δικαστούν» υποστήριξε και τόνισε ότι πλέον υπάρχει και μια κινητοποίηση της κοινωνίας. Σχετικά με το μπούλινγκ στα σχολεία ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ενεργοποιείται η πλατφόρμα για το μπούλινγκ ενώ παράλληλα υπάρχει ενίσχυση με ψυχολόγους στα σχολεία. Έχει ενταθεί η παρουσία της αστυνομίας κυρίως στις γειτονιές. Υπάρχει μια αισθητή βελτίωση αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στο αίσθημα του πολίτη. «Υπάρχει πρόοδος ως προς την Greek mafia» υποστήριξε.

Για την οπαδική βία ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν μέχρι στιγμής στο ποδόσφαιρο φαίνεται να έχουν παράγει θετικά αποτελέσματα. «Η εικόνα των γηπέδων φαίνεται πως δεν υπάρχει ένταση πια» είπε. Στο μπάσκετ υποστήριξε πως η εικόνα είναι καλύτερη.

«Η κυβέρνηση απαντάει στην ακρίβεια με αυξήσεις μισθών»

«Αισθάνομαι ισχυρή αντιπολίτευση αλλά είναι από τα προβλήματα των πολιτών. Συνάντησα ξανά τους αγρότες έχουν πραγματικά προβλήματα, σκύβουμε πάνω στα προβλήματα και προφανώς δεν τα κάνουμε όλα τέλεια αλλά κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι είμαστε απόντες», είπε ο Κ. Μητσοτάκης διευκρινίζοντας ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου και θα τεθεί από 1η Απρίλιου θα είναι πάνω από 800 ευρώ.

«Η κυβέρνηση απαντάει στην ακρίβεια με μέτρα κατά των ανατιμήσεων και με αυξήσεις μισθών. Ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950 το 2027. Θα τον πετύχουμε τον στόχο. Ήδη από το 2019 οι μισθοί έχουν αυξηθεί λίγο παραπάνω από 20%. Πέφτει η ανεργία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσεγγίσουν εργαζόμενους», τόνισε.

«Υπήρχε λόγος που αυξήθηκαν οι τιμές. Διότι αυξήθηκαν οι συντελεστές του κόστους. Δεν υπάρχει όμως λόγος να υπάρχουν όταν οι συντελεστές κόστους πέφτουν», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα υψηλά ενοίκια υποστήριξε ότι αυξήθηκαν διότι η οικονομία πάει καλύτερα και η ζήτηση για σπίτια είναι μεγαλύτερη από τη προσφορά. Για το λόγο αυτό κάναμε προγράμματα όπως το «Σπίτι μου», τα προγράμματα « Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» ενώ παράλληλα προχωράμε και σε πρόσθετα προγράμματα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα«Έχουμε ένα δύσκολο προϋπολογισμό να υλοποιήσουμε» τόνισε.

«Στόχος μέσα στην τετραετία να οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ»

Αναφορικά με τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία ο πρωθυπουργός μίλησε για μεγάλο ενδιαφέρον σχοιάζοντας ότι «αυτοί που θα πρέπει να παραπονιούνται είναι οι κλινικάρχες». Για τους ευάλωτους πολίτες, ο γιατρός θα πληρώνεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και όχι από την τσέπη του ασθενούς, είπε ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας ότι σημαντικοί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνονται στις υποδομές του ΕΣΥ. Η πανδημία άφησε πολλές πληγές, αλλά και διπλάσιες ΜΕΘ, περισσότερο ιατρικό προσωπικό, σημαντικούς πόρους χρηματοδότησης που ενίσχυσαν την πρόληψη, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας: «Η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ τώρα ξεκινάει, ενώ βλέπουμε ήδη τις πρώτες ψηφίδες. Είναι έργο που θα απαιτήσει μια τετραετία».

Πανεπιστήμια: «Περίμενα ότι τουλάχιστον με το ΠΑΣΟΚ θα οικοδομούσαμε συναίνεση»

«Στο επιχείρημα γιατί η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα μαζί με την Κούβα που δεν μπορεί να δίνει ελεύθερη επιλογή στους φοιτητές, δεν μπορεί να απαντήσει κανείς», είπε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με την αλλαγή στο άρθρο 16 ο πρωθυπουργός είπε ότι έπεται ενώ για την ώρα κινούμαστε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει.

«Δεν θέλουμε Πανεπιστήμια της αρπαχτής. Το ΠΑΣΟΚ λες και μπήκε στη μηχανή του χρόνου. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη να αλλάξουμε το άρθρο 16. Δεν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας και προφανώς θα κριθεί το ζήτημα στο Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου αναμένονται προσφυγές».

Ο νόμος δεν αφορούσε μόνο τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αλλά κατά 85% τα δημόσια Πανεπιστήμια. Κάποιοι που έχτισαν καριέρες πάνω στο ισχυρό φοιτητικό κίνημα τώρα αισθάνονται κάπως άβολα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

5824133

Σύλλογος Τέμπη: Ζητούν άρση ασυλίας- «16 βουλευτές απέναντι σε 1.319.000 πολίτες, ποιος τολμά να συγκρίνει»

Ο σύλλογος ακόμα κάνει λόγο για παρωδία, η οποία σκοπό είχε να προστατέψει τον υπόλογο υπουργό. «16 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας απέναντι σε 1.319.000 χιλιάδες πολίτες που ζητούν άρση ασυλίας. Ποιος τολμά να συγκρίνει και ποιος τολμά να μας πει ότι θα επικρατήσει η άποψη των 16» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Σύλλογος «Τέμπη 28/2/2023»

Έκλεισε κακήν κακώς τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή. Χωρίς ολοκληρωμένη δικογραφία. Χωρίς καταθέσεις βασικών μαρτύρων.

Βιαστική και πρόχειρη δουλειά αφού ήταν γνωστή η εκ των προτέρων διάθεση συγκάλυψης και προστασίας του βουλευτή.

Μια κυβερνητική διαδικασία που κατάντησε παρωδία, προσβολή για την νοημοσύνη μας, ύβρις για τους νεκρούς μας. Για τυπικούς λόγους, γιατί έτσι ορίζει το τροποποιημένο και κακοποιημένο Σύνταγμα μας.

Προστασία στον υπόλογο υπουργό, με κάθε τρόπο. Χιλιοπαιγμένη τραγωδία που καλούμαστε να παρακολουθούμε συχνά πυκνά. 16 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας απέναντι σε 1.319.000 χιλιάδες πολίτες που ζητούν άρση ασυλίας. Ποιος τολμά να συγκρίνει και ποιος τολμά να μας πει ότι θα επικρατήσει η άποψη των 16.

Ρητορικά ερωτήματα που αυτή τη φορά θα απαντηθούν.

ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ !!!!

Διαφήμιση