Αρχική Ειδήσεις Στα 33 εκατ. ευρώ η προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής σε...

Στα 33 εκατ. ευρώ η προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής σε επιχειρήσεις και αγρότες στη Θεσσαλία

Ολοκληρώθηκε η φάση της χορήγησης της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες για 3.403 δικαιούχους.

0
[363469] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL / Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 8Η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Ήδη, μέχρι σήμερα καταβλήθηκαν 4.660.881 ευρώ, ως προκαταβολή 50% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής, προς 321 επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες στη Θεσσαλία, που μετράει τις πληγές της από τις κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, σε 986 περιπτώσεις επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και κτηνοτροφικών μονάδων η πρώτη αρωγή συνολικού ύψους 2.726.000 ευρώ, που είχε χορηγηθεί συμψηφίστηκε με το ποσό που αναλογούσε στο ποσό της προκαταβολής του 50% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής.

Συνεπώς, η φάση της χορήγησης της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες στη Θεσσαλία έχει ολοκληρωθεί για 3.403 δικαιούχους με το συνολικό ύψος της επιχορήγησης να φτάνει τα 33.100.297 ευρώ.

Το πλαίσιο περιλαμβάνει:

  • τη χορήγηση της πρώτης αρωγής,
  • (τη χορήγηση της προκαταβολής του 50% της κρατικής αρωγής (ενσωματώνοντας την πρώτη αρωγή που χορηγήθηκε), και
  • τη χορήγηση της τελικής επιχορήγησης της κρατικής αρωγής (ενσωματώνοντας την προκαταβολή που χορηγήθηκε), που φτάνει στο 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ.

Σε συνέχεια της χορήγησης της πρώτης αρωγής προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν από τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα, έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2023 η χορήγηση της προκαταβολής του 50% της επιχορήγησης της κρατικής αρωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη αρωγή προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες συνεχίζεται στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της πρώτης αρωγής και έχει φτάσει στο σύνολό της μέχρι τώρα τα 33,1 εκατ. ευρώ.

Διαφήμιση