Αρχική Special Topics SpaceX: Πέτυχε αλλά ..απέτυχε η αποστολή- Καταστράφηκε κατά την επιστροφή του ο...

SpaceX: Πέτυχε αλλά ..απέτυχε η αποστολή- Καταστράφηκε κατά την επιστροφή του ο πύραυλος Starship-Βίντεο 

0
spacex arthrou
Διαφήμιση

Καταστράφηκε εισερχόμενος στην ατμόσφαιρα ο πύραυλος Starship της SpaceX μετά από την τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του. Η εταιρεία τη χαρακτήρισε ως μια επιτυχημένη τρίτη προσπάθεια να τεθεί σε τροχιά γύρω από το Διάστημα παρά το γεγονός ότι η επαφή χάθηκε καθώς ο πύραυλος εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα.

Ήταν η τρίτη δοκιμαστική προσπάθεια της εταιρείας του Έλον Μασκ, που στοχεύει στο να κάνει πιο προσιτά τα διαστημικά ταξίδια.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ η εκτόξευση έγινε στην παραλία Boca Chica στο Νότιο Τέξας λίγο μετά τις 15:00 (ώρα Ελλάδος). Όπως αναφέρει το Space, το «Αστρόπλοιο» του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου εκτοξεύτηκε πάνω στον πύραυλο Super Heavy.

 

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ο διαχωρισμός των δύο μερών και πλέον το διαστημόπλοιο βρίσκεται στο διάστημα σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πύραυλος Starship είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ και έχει στόχο την πιο ασφαλή και καλύτερη μεταφορά αστροναυτών στο Φεγγάρι, όπου αναμένεται να γίνουν εξορύξεις ορυκτών στο μέλλον.

Παλαιότερα, έγιναν δύο δοκιμαστικές προσπάθειες και όλες κατέληξαν σε αποτυχία, ενώ είναι η πρώτη φορά που το διαστημόπλοιο μπόρεσε να εξέλθει από την ατμόσφαιρα.

«Το σκάφος χάθηκε» ανέφερε ο σχολιαστής κατά την απευθείας μετάδοση της πτήσης. «Επομένως, δεν θα έχουμε προσθαλάσσωση σήμερα», πρόσθεσε. Με βάση το αρχικό πλάνο, ο πύραυλος θα έπρεπε να ολοκληρώσει την πτήση του πέφτοντας στον Ινδικό Ωκεανό.

Δείτε βίντεο από την φλεγόμενη επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα:

«Μια επιτυχημένη τρίτη προσπάθεια»

Ο Starship, που είναι σχεδιασμένος για να μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη και πέραν αυτής, ολοκλήρωσε σχεδόν την τρίτη δοκιμαστική πτήση του, φτάνοντας μακρύτερα από οποιαδήποτε προηγούμενη δοκιμή.

«Το διαστημόπλοιο έφτασε σε τροχιακή ταχύτητα! Συγχαρητήρια στην ομάδα της SpaceX» έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ.

Πηγή: Space

Διαφήμιση