Αρχική Ειδήσεις Πολ Αλεξάντερ: Πέθανε ο άνθρωπος που έζησε 72 χρόνια σε «σιδερένιο πνεύμονα»

Πολ Αλεξάντερ: Πέθανε ο άνθρωπος που έζησε 72 χρόνια σε «σιδερένιο πνεύμονα»

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε ο Πολ Αλεξάντερ, γνωστός ως Polio Paul (λόγω της πολιομυελίτιδας), ο οποίος έζησε για περισσότερα από 70 χρόνια μέσα σε έναν σιδερένιο πνεύμονα. Ο Πολ ήταν παράλυτος από την αριστερή πλευρά από το 1952 όταν σε ηλικία 6 ετών προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα.

0
paul alexander
Διαφήμιση

Ο Πολ Αλεξάντερ επέστρεψε στο σπίτι του μετά από το παιχνίδι με τους φίλους του έχοντας πυρετό και πονοκέφαλο και μέσα σε λίγες μέρες ο ιός εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα οι γονείς του να το μεταφέρουν εσπευσμένα σε νοσοκομείο στο Τέξας.

Εκεί, οι γιατροί τον χειρούργησαν για να απομακρύνουν τις βλέννες που είχαν γεμίσει τους πνεύμονές του καθώς ο οργανισμός του ήταν αδύνατον να τις αποβάλει.

Όταν ξύπνησε από τη νάρκωση βρισκόταν στον μηχανικό πνεύμονα, μια τεράστια μεταλλική κάψουλα μέσα στην οποία θα περνούσε το μεγαλύτερό μέρος της ζωής του. Αδυνατώντας να αναπνεύσει μόνος του, βασίστηκε στο μηχάνημα για να αναπνεύσει για περισσότερες από επτά δεκαετίες, ακόμη και όταν νέες τεχνολογίες έγιναν διαθέσιμες.

Παρά τους σωματικούς περιορισμούς του, πέτυχε πολλά ως συγγραφέας, δικηγόρος και φανατικός ταξιδιώτης, που τον θυμούνται παγκοσμίως για τη διαρκή θετική του στάση και το χαμόγελό του. Στα 21 του χρόνια, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που αποφοίτησε από λύκειο στο Ντάλας χωρίς να παρακολουθήσει ποτέ αυτοπροσώπως την τάξη.

Έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Southern Methodist στο Ντάλας, μετά από πολλές δυσκολίες με τη διοίκηση του πανεπιστημίου και στη συνέχεια μπήκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν.

Πραγματοποίησε επίσης καθιστική διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του με τίτλο “Τρία λεπτά για ένα σκύλο”: Η ζωή μου σε έναν σιδερένιο πνεύμονα”.

Ο Πολ Αλεξάντερ έζησε περισσότερο από τους δύο γονείς του, τον αδελφό του και ακόμη και από τον αρχικό σιδερένιο πνεύμονα, ο οποίος άρχισε να χάνει αέρα το 2015, αλλά επισκευάστηκε από έναν μηχανικό, τον Brady Richards, ο οποίος προκλήθηκε από ένα βίντεο στο YouTube με τον Paul να εκλιπαρεί για βοήθεια.  Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η φιλανθρωπική οργάνωση GoFundMe που έχει ως στόχο την ενίσχυση των δικαιωμάτων για άτομα με αναπηρία.

«Σε όλα αυτά τα χρόνια ο Πολ, πήγε στο κολλέγιο, έγινε δικηγόρος και συγγραφέας. Η ιστορία του ταξίδεψε παντού, εμπνέοντας ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο Πολ θα μείνει αλησμόνητος. Πολ θα μας λείψεις, αλλά θα σε θυμόμαστε πάντα», ανέφερε η ανάρτηση της ΜΚΟ.

Πηγή: Daily Mail

Διαφήμιση