Αρχική Ειδήσεις Μητσοτάκης-Αγρότες Θεσσαλίας-Τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης

Μητσοτάκης-Αγρότες Θεσσαλίας-Τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης

Πεδίο σύγκλισης, με πολλά δίκαια-όπως ο ίδιος τα χαρακτήρισε-αιτήματα των αγροτών, κατάφερε να βρεθεί στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός, Κ.Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους του κλάδου από τη Θεσσαλία. 

0
[367930] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων της Θεσσαλίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

“Πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια” τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας κόσμιες τις αγροτικές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες, προαναγγέλλοντας τον σχεδιασμό ενός οδικού χάρτη “που θα δεσμεύεται η κυβέρνηση για ό,τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, εν όψει της συζήτησης για την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ, που έχει ήδη ξεκινήσει”, μέσα από το οποίο οι αγρότες βλέπουν μέχρι στιγμής δυσοίωνο το μέλλον τους.

«Ως επί το πλείστον, συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. (…) Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενή μας συνάντηση έχει προχωρήσει η συζήτηση στην οποία λαμβάνουμε υπόψη και τις απόψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ, για το αγροτικό πετρέλαιο. (…) Η επιστροφή να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και αποτελεσματική για τους αγρότες », πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε όλα όσα αφορούν τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Daniel. Πριν από λίγο είχαμε και μία πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Θεσσαλίας σχετικά με τα σημαντικά έργα υποδομής και αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, εξήγησε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα καταλήξουμε σε έναν οδικό χάρτη που θα δεσμεύεται η κυβέρνηση για ό,τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα» συνέχισε ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ».

«Ενόψει των ευρωεκλογών, η ταχύτητα της πράσινης μετάβασης και ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα γίνει, θα αποτελέσει κύριο πεδίο συζήτησης» τόνισε.

«Διεκδικούμε λύσεις στα αιτήματά μας – πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή την κουβέντα και να έχουμε αποτελέσματα. Θα χαθούν πολλά εκατομμύρια από την τοπική αγορά, οι συνέπειες δεν έχουν γίνει ακόμα αισθητές» σημείωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών, Ρίζος Μαρούδας. 

Πελοποννήσου και Θεσσαλίας

Κ. Μητσοτάκης προς αγρότες: Μαζί θα φτιάξουμε τον οδικό χάρτη

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των φορέων όπου παρουσιάστηκε το master plan της Ολλανδικής εταιρείας για την ανασυγκρότηση της περιοχής. Η πρόταση αυτή δεν αποτελεί θέσφατο είπε ο Πρωθυπουργός. Μαζί να συνδιαμορφώσουμε έναν οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα στην περιοχή. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρετας αναφέρθηκε στο συναινετικό κλίμα της συνάντησης, τονίζοντας ότι ο ίδιος κατέθεσε τη δίκη του μελέτη που συμπίπτει κατά 80% με αυτή των Ολλανδών. Όλοι συμφωνούν ότι τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ειδικά ο καθαρισμός ρεμάτων σε πρώτη φάση.

Διαφήμιση